44-åringen skal overfor politiet ha innrømmet at han drepte sin samboer like før klokken 03.30 natt til i går. Han er nå siktet for drap.

— Mannen ringte selv og varslet om drapet, sier politioverbetjent Tove Lian Mathiesen ved vold- og sedelighetsseksjonen i Hordaland politidistrikt til BT.

Mannen skal i samtalen ha fortalt at han hadde knivdrept sin samboer. Hva som var foranledningen er uklart, men det er på det rene at mannen har slitt med psykiske problemer i lang tid. Den drepte har også en psykiatrisk historie.

Kom sjanglende

Det var rundt klokken 03.30 at den dramatiske beskjeden kom inn til AMK-sentralen.

— Jeg har drept min samboer, var budskapet til 44-åringen.

Tre ambulanser ble sendt til adressen i Loddefjord. Ambulansene tok oppstilling noen hundre meter unna og avventet tilbakemelding fra politiet om å få kjøre frem til leiligheten.

Like før klokken 04.00 ble BTs reportasjeteam vitne til roping lenger oppe i gaten. Øverst i gaten kom den siktede sjanglende nedover.

— Sett dere i bilen. Dette kan bli farlig, sa en ambulansesjåfør til BT. Deretter kjørte de tre ambulansene forbi den siktede.

Siktede snakket høylytt, sjanglet rundt i gaten og gestikulerte voldsomt, før han løp inn i et skogholt og satte seg ned.

Like etter kom den ene ambulansen tilbake. Ambulansesjåføren gikk bort til siktede og lyste på ham med en lommelykt. Siktede kledde da av seg på overkroppen. Han satte seg deretter i veigrøften og ventet til politiet kom. 44-åringen ble pågrepet uten dramatikk.

Ble funnet død

Samtidig kunne ambulansepersonell melde tilbake at kvinnen de fant i leiligheten var død.

Det skal ikke ha vært flere til stede i leiligheten da drapet skjedde. Det har heller ikke meldt seg vitner som har hørt noe spesielt fra leiligheten. Derfor er det foreløpig uklart hva som utløste drapet.

Den drapssiktede er tidligere straffedømt, men ikke for alvorlige forhold. Når han blir fremstilt for fengsling i ettermiddag, blir han trolig presentert for en siktelse om forsettlig drap.

OVERGIR SEG: Her kommer den 44 år gamle mannen ut fra krattskogen for å overgi seg til bevæpnet politiet. Pågripelsen skjedde uten dramatikk. <p/>FOTO: VEGAR VALDE