Det får BT opplyst fra flere ulike kilder. Lensmann Ivar Hellene ønsker imidlertid ikke å kommentere detaljer rundt telefonen.

61-åringen forsvant natt til søndag etter å ha vært på hytten på Voss, og politiet mener han ble kjørt til Kvanndal av en fremmed sjåfør natt til søndag.

Skulle hjem mandag

Torsdag gjenopptar politiet søk etter Gil Ottesen i Kvandal.

— I går sa vi at vi skulle søke på Utne, men dette går vi bort fra. Vi konsentrerer oss videre om Kvanndal, sier Hellene til BT torsdag morgen.

BT får opplyst at Gil Ottesen hadde planer om å være på hytten til mandag, for så å reise hjem. Han var imidlertid ikke i kontakt med familien søndag, slik han pleier. De ble bekymret.

TV-en sto på

En person på Voss ble bedt om å sjekke om bilen hans sto ved hytten. Det gjorde den.

Deretter tok man seg inn i hytten. Der sto TV-en på, og det var lys i hytten. Det var da gått rundt 18 timer etter at Gil Ottesen gikk ut av en fremmed bil i Kvanndal, slik politiet har opplyst.

Politiet ble varslet og startet undersøkelser. Samtidig ba de en person om å ringe Gil Ottesens telefon hvert 10. minutt.

Kontakten kuttet

Mobilen var da intakt, og det ringte, men det ble ikke svart. Utpå natten sluttet det imidlertid å ringe, og siden skal telefonen ikke ha vært mulig å oppnå kontakt med.

Det tyder på at mobiltelefonen ikke lå under vann, all den tid det var mulig å ringe til den.

Lensmann Hellene sier at politiet raskt fikk bekreftet at telefonen ga utslag på basestasjoner i Hardanger, men at de ikke kunne opplyse om dette av hensyn til etterforskningen.

— Vi var i Kvandal mandag og gjorde undersøkelser, sier Hellene.

Savnede gikk i en slik jakke.

Fant rød jakke i hyttenDa politiet undersøkte hytten fant de en rød Phenix skijakke i skinn. Dette forvirret dem i begynnelsen, ettersom den savnede hadde vært på Voss natt til lørdag i jakken.

— Vi trodde han hadde vært tilbake på hytten etter å ha vært på Voss natt til lørdag, men det viste seg at det var to slike jakker, sier lensmann Hellene.

Han forteller at politiet fortsetter å søke etter den savnede 61-åringen i Kvanndal torsdag.

— Vi jobber med å få en undervannsbåt på plass i løpet av dagen, slikat vi kan søke i området rundt kaien og langs stranden på begge sider, sierHellene.

Politiet lette etter den savnede i området rundt Vossevangentirsdag. Samtidig satt politiet på informasjon som indikerte at den savnedesmobiltelefon var i området rundt Kvanndal, natt til søndag.

— Det heteste sporet vi hadde på tidspunktet var at hanhadde gått i retning hytten sin. Mobiltelefonen kunne også vært stjålet. Visøker alltid i så mange spor som mulig.

Ber om tips

Hellene ber også om at de som har kjørt mellom Granvin og Ålvik fra søndag fra klokken 03.20 til klokken 11.00 melder seg for politiet.

Politiet ønsker å sjekke om savnede har beveget seg i denretningen. De vil forsøke å innsnevre leteområdet.

— Vi er veldig opptatt av at folk som har kjørt strekningeni dette tidsrommet tar kontakt, uansett om de har sett noe eller ikke.

En av personene politiet har snakket med skal ha observerten person vest for Kvanndal, gående i retning mot Kvanndal. Han hadde påseg rød jakke, slik som den savnede skal ha hatt på seg.

— Vedkommende er sannsynligvis ikke den savnede. Vi erinteressert i å komme i kontakt med denne personen for å høre om vedkommendehar sett noe, sier Hellene.

De kan ringe direkte til Voss lensmannskontor på 56 52 87 00 eller 02800. Dette gjelder også dem som har andre tips i forsvinningen.

Har du tips i saken? Send MMS til 2211 eller e-post til 2211@bt.no!

mon.jpg