«Katrine» (24) er trebarnsmor med hus og hund og mann. De to siste årene har hun hatt en uvanlig bigeskjeft: Hun har solgt hundrevis av brukte truser til norske menn.

På sitt travleste tjener hun ti tusen kroner i måneden på å selge undertøyet sitt videre — etter bruk.

Hun har til og med abonnenter som betaler en fast sum i måneden for at hun regelmessig sender dem alt fra g-strenger til boksershortser og bomullstruser.

Utradisjonell markedsidé

— Det begynte med at jeg fikk eposter fra mannlige lesere av bloggen min, forteller hun til bt.no.

Katrine hadde på det tidspunktet en av Norges mest leste blogger. Det skulle føre til en dristig henvendelse.

— Jeg hadde lagt ut en del klær og lignende for salg, og fikk spørsmål fra en mannlig leser om ikke jeg kunne tenke meg å selge et bilde av meg selv. Dette eskalerte kort oppsummert til at jeg solgte mannen trusen jeg brukte på bildet, forklarer hun.

Salget av den første trusen plantet en idé hos den populære bloggeren. Hun undersøkte nærmere og oppdaget et marked for brukte truser.

— Jeg veide lenge for og i mot, og var veldig usikker på om jeg ville gjøre det. Jeg kom frem til at hvis noen virkelig er villige til å betale dyrt for å få mine brukte truser... det er jo bare genialt! Truser har jeg uendelig mange av, og jeg bruker det jo hver eneste dag uansett. Hvis noen vil kjøpe dem, så er det vel ikke min sak hva de gjør med dem etterpå?

Det var starten på en lukrativ tilværelse for den populære bloggeren, som av hensyn til sine barn vil være anonym.

Fast kundekrets

Hun annonserte de brukte trusene på en rekke norske nettsteder, samt dansk og britisk QXL. Norsk QXL forbyr salg av brukte truser og en risikerer utestengelse dersom en prøver seg. Etter hvert opparbeidet Katrine seg en fast kundekrets, og slapp å annonsere noe særlig.

— Jeg begynte å forstå hvorfor markedet finnes. Det er som regel enslige menn som bruker trusene til å snuse på mens de masturberer. Det er ofte det nærmeste de kommer en kvinne, sier hun.

Katrine lagde seg regler for trusesalget.

— Jeg solgte ikke til menn som ga meg et umiddelbart dårlig førsteinntrykk. Jeg solgte heller ikke til menn som hadde kjæreste eller var gift. Ellers er det jo viktig med regler som går på min egen sikkerhet: Ingen telefoner, sms eller webkamera. Sensurert ansikt på bilder, hvis bilder er med i pakketilbudet.

Kjefter på gifte menn

— Jeg tok noen på fersken i å lyge om sivilstatus. De utga seg for å være single uten å være det. Da fikk de kjeft så det holdt, og jeg ga klar beskjed om at de burde takke faen for at de i det hele tatt hadde dame, og at de fikk ta godt vare på henne fra nå av. Jeg støtter ikke utroskap, og jeg prøver å være mot andre slik jeg vil at andre skal være mot meg.

Hun forteller at hun i slike tilfeller benytter anledningen til å «banke litt vett inn i mannfolk som burde ta sin del av ansvaret for manglende action på soverommet».

— Mange kontakter meg med syting og klaging over konene sine, og overøser meg med komplimenter - da prøver jeg å snakke dem til vett, fortelle dem hvorfor konene oppfører seg sånn og sånn, og kommer som regel frem til at disse mannfolka neglisjerer sine egne koner til daglig, lite kos og oppmerksomhet, lite komplimenter - men likevel forventer de et dampende hett sexliv, sier hun.

— Jeg er veldig solidarisk med andre kvinner, og prøver å hjelpe der jeg kan. Jeg selger ikke til disse mennene, jeg påtar meg heller en rolle som samlivsrådgiver, smiler hun.

Varierende priser

Det varierer hva Katrine tar for trusene hun selger. Hun ser an hver enkelt kunde før hun foreslår pris.

— Den dyreste trusen jeg har solgt fikk jeg 1000 kroner for. Den billigste har jeg solgt til en venn av meg for rundt 100 kroner. Til nye kunder har jeg hatt 350 kroner som fast pris, som regel inkludert to bilder av trusen mens den er på, forteller hun.

Norske nettsteder gir størst avanse.

— På utenlandske nettsteder er konkurransen større og jeg får sjelden mer enn 250 kroner for en truse.

Kundene har ofte spesifikke ønsker i forhold til modell, stoff og farge.

— Det vanligste er at de vil ha en hvit stringtruse - da har de størst sjans for å kunne SE at den er brukt, flirer hun.

Ellers er det rødt, rosa eller svart som er gjengangerne.

— Dessuten er det viktig for dem å få dem tilsendt diskret, og innpakket i plast. De vil sjelden ha vanlig bomull - det går i blonder og sløyfer, mest mulig sexy.

Må følge magefølelsen

Katrine har fra starten vært veldig åpen om biinntekten sin, hun har til og med blogget om den.

— Mannen min synes det er lettjente penger og at det er helt greit. Han vet at han kan stole på meg og at jeg ikke er interessert i «noe mer». Foreldrene mine vet ikke alle detaljene, og hadde nok ikke likt det spesielt godt, men de har alltid akseptert at jeg går mine egne veier og tar mine egne valg.

Hun møter få fordommer, og bekymringene hun blir møtt med går først og fremst på sikkerheten hennes.

— Alle syns det viktigste er at jeg er forsiktig. Man treffer på mye rare mennesker - man må følge magefølelsen og kutte kontakten tvert dersom det skurrer.

Hun maner til forsiktighet dersom en skal drive med denne typen business.

— Om jeg ville anbefalt andre å gjøre det? Ja, men ha klare grenser og si klart ifra hvor de grensene går. Man trenger ikke leke viljeløs pornodukke, man bør si fra om at man selv ikke har noen seksuell glede av salget, og at det kun er for å tjene penger, avslutter hun.

BESTSELGER: Hvite g-strengtruser selger best på bruktmarkedet. - Da kan kunden se med egne øyne at den er brukt, flirer truseselger Katrine(24).