Den 59 år gamle mannen som ble funnet død ved Tørvikenuten i Strandebarm tirsdag, var administrerende direktør Sven Rong i GC Rieber Shipping ASA. Han etterlater seg kone og tre voksne barn.

I dag morges hadde de ansatte ved GC Rieber en minnestund på kontoret for alle de ansatte.

— Dette er en veldig tung dag for oss alle sammen, sier Paul-Chr. Rieber, styreleder i GC Rieber Shipping ASA.

Mange av dem har jobber sammen med Rong i en lang periode.

- En nær venn

  • For mange av oss er han ikke bare en kollega, men også en nær venn. Men alle våre tanker går først og fremst til hans kone Torhild og resten av familien, sier Rieber.

Rong har jobbet i firmaet i 37 år. Han begynte innenfor fiske- og fangstvirksomheten til GC Rieber. Han ble assisterende direktør i shippingvirksomhet fra 1992.

Siden 1994 har han vært administrerende direktør i GC Rieber Shipping.

— En bærevegg er falt ut av firmaet vårt. Han har satt sitt sterke preg på hele konsernet, sier Rieber.

Han og resten av firmaet ble kjent med at Rong ble funnet død i går kveld.

— Han var på ferie. Han har hytte i området og gikk tur på sine vante trakter, sier Rieber.

- Kan ikke tro det

  • Det er vanskelig å si så mye i en slik stund. Personlig kom dette som et sjokk på meg. Jeg kan nesten ikke tro det er sant, sier Paal Martens, styreleder i Maritimt Forum.

Han har kjent Sven Rong siden han begynte i GC Rieber, men særlig de siste årene. De møttes blant annet hyppig da Rong var styreleder i Bergens Rederiforening. Han har også sittet i styret i Maritimt Forum.

— Hans bortgang er noe vi kommer til å merke i det maritime miljøet i Bergen. Dette er en tung dag for mange av oss, sier Martens.

Han legger til:

— Jeg er blitt godt kjent med ham gjennom ulike jobber og har lært å sette stor pris på ham. Han var en positiv og aktiv mann - og en støttespiller for hele det maritime miljøet, spesielt i vår region, sier Martens.

Han kjente godt til Rongs interesse for naturen.

— I tillegg til at han brukte mye til på shipping, så likte han naturen og gå på fjellet. Han likte også å komme seg tilbake til Øygarden, der han bodde, sier Martens.

Var på hytten Rong la ut på tur i Strandebarm tirsdag. Klokken 16.35 tirsdag ettermiddag ble mannen meldt savnet til politiet. Han var alene da han ble funnet. Været var bra og han ble funnet ved stien.

Det var luftambulansen som fant den omkomne klokka 18.33 tirsdag kveld. Han ble funnet ikke langt fra toppen av Tørvikenuten.

Både luftambulanse, hundeekvipasjer fra Norske Redningshunder og mannskaper fra Røde Kors var da på veg ut for å lete etter Rong. Han hadde tatt ut på en tur på noen timer i et område som skal ha vært kjent for ham.

— Familien meldte ham savnet. Han var ventet tilbake på hytten og hadde vært borte såpass lenge at de var bekymret for ham, sier fungerende lensmann i Kvam, Marit Erstad.

Kjenner ikke dødsårsaken

Rong er tatt ned fra fjellet og blir fraktet til Gades institutt på Haukeland universitetssykehus.

Politiet kjenner ikke dødsårsaken.

— Den foreløpige obduksjonsrapporten er ikke klar, sier Erstad.