— Jeg ble kjempeforbannet. Det aller verste var at sjåføren ikke ba om unnskyldning, sier Jorunn Tranøy Nilsen.

Det var klokken 06.30 forrige fredag 25-åringen skulle ta bussen fra busstoppet i Slottsgaten ytterst på Bryggen til Haukeland Universitetssykehus, der hun jobber som sykepleier.

— Vanligvis sykler jeg, men det plaskregnet, så jeg bestemte meg for å ta bussen i stedet, sier Jorunn.

- Hang fast

Hun rakk ut hånden, og bussen stoppet. Nilsen gikk på foran på bussen for å kjøpe billett - samtidig som en dame gikk ut ved siden av henne.

— Jeg var sikker på at sjåføren hadde sett meg, men det hadde han tydeligvis ikke. Han skulle bare slippe damen av, sier 25-åringen.

Idet hun hadde satt den venstre foten inn på bussen, begynte bussjåføren å kjøre.

— Det føltes som om foten min hang fast i døren et lite sekund.

Døren åpnet seg imidlertid fort igjen, men Jorunn ble likevel revet over ende og landet i en søledam. Klissvåt og rasende gikk hun inn på bussen.

— Det gjorde ikke saken bedre at bussjåføren ikke ba om unnskyldning. «Å, skulle du også være med?» var alt han sa. Jeg var så sint at jeg ikke klarte å snakke til ham, jeg bare betalte og fant meg et sete, sier 25-åringen.

Beklager

Informasjonssjef Nicolay Leganger sier Gaia beklager episoden, og at de ser alvorlig på den. Han har hatt et møte med sjåføren, som er lei seg for det som skjedde.

— Han er en erfaren sjåfør med 18 års fartstid. Vi har ikke hatt klager på ham, så denne episoden viser at selv de beste gjør feil, sier Leganger.

Bussjåføren har forklart at han trodde Jorunn Tranøy Nilsen hadde gått om bord bak på bussen. Det at hun hadde på seg mørke klær gjorde henne vanskelig å se.

— Våre sjåfører er svært på vakt under av og påstigning. Men særlig nå i vintersesongen må de være ekstra skjerpet. Kundene kan være til hjelp med å kle seg lyst, og bruke refleks.

Leganger sier bussjåføren mener han spurte Nilsen om det gikk bra, men at han er lei seg fordi han ikke gikk bak og snakket med henne.

Gaias nyeste busser kan ikke kjøre dersom døren ikke er lukket.

FORBANNET: Jorunn Tranøy Nilsen ble forbannet da Gaia-bussen rev henne over ende.<p/>FOTO: GIDSKE STARK