Sjåføren fra Åsane Sand og Singel var på vei gjennom strøket i Fyllingsdalen da kranen på lastebilen hans hektet seg fast i et par ledninger.

En ledningsmast knakk som en fyrstikk, mens en annen ble slått over ende, og hundrevis av meter med ledninger ble dratt løs gjennom det meste av Krohnegården. Sjåføren kjørte om lag 50 meter før han oppdaget at noe var galt.

— Jeg hadde vinduet igjen, og radioen på, så jeg hørte ikke smellene. Det virket som om jeg hadde kjørt på noe, og så lugget det litt i bilen, sier sjåføren til bt.no.

Gnister og sinte naboer

Ledningene gnistret etter sammenstøtet ved 11.15-tiden, og kraftige smell kunne høres i et stort område. Leven ble det også da illsinte beboere strømmet til for å kjefte på den uheldige sjåføren.

— Jeg fikk så hatten passet. Jeg er nok ikke noen populær mann der oppe nå, sier han.

Kraftselskapet BKK måtte ta strømmen fra om lag 20 husstander etter uhellet, og en del beboere vil være uten telefonforbindelse i noen dager. Strømmen skal være tilbake i løpet av mandag ettermiddag, opplyser BKK.

— Dette var ikke noe gøy. Jeg kan ikke annet enn å beklage overfor alle de som nå har mistet strøm og telefon, sier Sigvartsen til bt.no.

Også trafikantene fikk problemer etter uhellet. Politiet måtte sperre av Krohnegården mellom Svartatjønn og Skiftet av frykt for at folk skulle få strøm i seg.

Truffet av fallende ledning

Til alt hell kom ingen til skade da ledningene falt, men det kunne ha gått riktig ille med beboer Anne Dale.

— Jeg var ute og gikk da jeg så bilen komme mot meg. Det var gnister og et forferdelig smell, og jeg trodde at min siste time var kommet, sier hun til bt.no.

Til alt hell klarte hun å hoppe ut av veien. En fallende ledning traff armen hennes, uten å gjøre noen skade.

BKK-folkene som prøvde å reparere ledningene mandag, bekrefter at denne typen uhell kan virke nokså dramatiske. Noen beboere trodde det var jordskjelv, opplyser arbeidsfolkene på stedet til bt.no.

Skremte beboere kontaktet politiet, mens lastebilsjåføren selv fikk tak i kraftselskapet BKK.

Lave ledninger?

Det er uklart om sjåføren kan klandres for uhellet. Ifølge sjåføren skal strømledninger henge minst 4,50 meter over bakken, samme høyde som lastebilen har med kranen oppe.

Uansett er sjåføren anmeldt etter hendelsen, og saken vil bli etterforsket av politiet.

UHELDIG: - Det virket som om jeg hadde kjørt på noe, og så lugget det litt i bilen, sier lastebilsjåfør Roy Sigvartsen etter uhellet.
Knut Strand