De to var alt annet enn gode naboer da konflikten toppet seg i november 2006.

Noen uker tidligere hadde Midhordland tingrett avgjort en krangel om veirett mellom naboene, en 37-åring og en 62-åring den gang bosatt på Askøy. Tingretten slo fast at 37-åringen hadde lov til å kjøre over eiendommen den andre disponerte, like forbi huset hvor 62-åringen bodde.

Kastet boss og rødvin

Men rettsavgjørelsen roet åpenbart ikke gemyttene. En novembermorgen i fjor kastet 62-åringen papir og boss ut av badevinduet og mot 37-åringens bil da den passerte.

Senere på dagen fant 37-åringen glasskår fra et vinglass på veien. Da han stoppet for å plukke opp glasset, kom et nytt glass fylt med rødvin susende og traff ham i skulderen.

37-åringen kastet så glasskår og sand mot 62-åringens vindu. Like etter stakk 62-åringen en hagle ut av vinduet og rettet den mot naboen. 37-åringen sto bare tre-fire meter unna.

Væpnet politi rykket ut og pågrep 62-åringen. De fastslo at han var beruset.

Inndro våpen 62-åringen har i Midhordland tingrett benektet all skyld. Han mener naboen må ha forvekslet haglen med en feiekost. Bosset som naboen har fortalt ble kastet ut av vinduet, hevder 62-åringen var en dorull som falt ned i veibanen på grunn av trekk.

Retten festet ingen lit til 62-åringens forklaring. Han ble dømt til 45 dagers betinget fengsel. En hagle av merket 12 Aciano Spesiale Breda samt assortert ammunisjon ble også inndratt.