Retten vurderer onsdag morgen om jurymedlemmene som har møtt frem er habile, slik rutinen er i straffesaker. Deretter vil aktor Gert Johan Kjelby holde sitt innledningsforedrag, og senere på dagen vil hovedtiltalte Jarle Olsen måtte forklare seg. Oljearbeider Øyvind Bjarte Madsen (29) ble funnet skutt og drept i en lenestol i Åsamyrane 283 onsdag 19. april 2000.

De tiltalte:

Jarle Olsen (26) , av politiet utpekt som Bergens farligste mann. Påtalemyndigheten mener den tidligere kickbokseren er hjernen bak drapet. Olsen ble i byretten dømt til 21 års fengsel og fem års sikring.

Tor Helge Flaten (27) , beryktet for brutalitet og tidligere dømt for å ha torturert en ungdom med nøtteknekker og hvitløkpresse. Aktoratet hevder det var Flaten som skjøt, mens Flaten hevder tiltalte nummer tre er den skyldige. Flaten ble dømt til 18 års fengsel og fem års sikring i byretten. Tiltalt nummer tre , en 26 år gammel sprøytenarkoman. Har innrømmet at han var til stede, men hevder det var Flaten som skjøt. Tiltalte nummer tre ble dømt til åtte års fengsel for medvirkning til legemsbeskadigelse med døden til følge.