Natt til torsdag 29. november 2012 var de to gjerningspersonene i leiligheten til den fornærmede, en 51 år gammel mann.

De to skal ha vært ruset, og hadde tatt med seg en boks CS-gass, pepperspray, et balltre og en morter.

Gjerningspersonene hevder utstyret var medbrakt for selvforsvar, men retten mener hensikten var å inndrive penger.

Ble blind

I leiligheten, som ligger i Bergen sentrum, skal 28-åringen gjentatte ganger ha slått 51-åringen med knyttet hånd i ansiktet.

Et av slagene rammet det venstre øyet, slik at øyeeplet ble skadet og benveggen brast. På grunn av slaget mistet mannen synet på øyet.

Den 39 år gamle kvinnen skal også ha slått den fornærmede, og 28-åringen skal ha brukt det medbrakte balltreet til å ødelegge møbler i leiligheten.

Vurderer anke til Høyesterett

Bergen tingrett dømte 28-åringen til fire år og tre måneders fengsel, mens kvinnen (39) fikk fire år.

Lagmannsretten reduserte straffen til henholdsvis fire år års fengsel for mannen (28) og ett år og ti måneder for kvinnen (39).

Kjell-Asbjørn Helland, som er 28-åringens forsvarer, mener likevel at straffen er for streng. Onsdag møter han klienten for å vurdere hvorvidt de skal anke saken til Høyesterett.

— Jeg er litt sjokkert over straffeutmålingen for min klients del. Straffen er for streng sammenlignet med tilsvarende dommer, sier Helland, som understreker at han er uenig i hvordan lagmannsretten har vurdert volden.

— Det er ingen straffeskjerpende omstendigheter i saken, bortsettfra det faktum at min klient har slått med knyttet hånd, og dette har fått alvorligefølgeskader, sier Helland.

Håper saken er over

Offerets bistandsadvokat, EllenEikeseth Mjøs, forteller at mannen nå håper å kunne legge saken bak seg.

— Forfornærmede i denne saken har voldshandlingene fått tragiske og livssvarige konsekvenser. Han harmistet synet på det ene øyet. For ham erdet en lettelse at han saken i lagmannsretten er over, og at det er utmålt enstraff, sier Mjøs.

Det er ikke lyktes ikke BT å komme i kontakt med statsadvokat TrondHøvik eller den domfelte kvinnens forsvarer.