Åtte ungdommer fra dansegruppen «Flamenco Domingo» viste syttitallsmote god som noen. De cat-walket på den skeive steinen iført 30 ulike antrekk velvilligst gitt av Fretex til det gode formål: miljøvennlig byttemarked.

— Det er viktig ikke bare å kjøpe nytt, men også å gi ting du ikke lenger har bruk for til resirkulering, forklarte Anna Milford fra Fremtiden i Våre Hender (FIVH) alvorlig.

Karianne Frønsdal, også fra FIVH, nikket anerkjennende. Hun hadde for anledningen iført seg skrårutet syttitallsskjørt, hvit stramtsittende strikkegenser og en snerten, liten alpelue. I hånden bar hun en knallgul skaikoffert. Stilig!

— Ja, tenk. Hadde du hatt noe å bytte med, kunne antrekket blitt ditt. Dette har jeg fått av farmor, smilte hun kokett.

For det er det som er meningen. Hele denne uken - fra i dag og frem til og med fredag mellom klokken 13 og 17 - kan du ta med deg skapfyll og nostalgi til byttemarkedet på Vågsallmenningen.

Votter mot vater, shaker mot leker, genser mot vindusrenser, lampe mot stampe, spill mot dill. Noen bedre?

RETROLYKKE: Til toner fra blant annet tv-serien «Dynastiet» viste miljøbevisst ungdom retromote på Vågsallmenningen lørdag. Og hele denne uken er det byttemarked samme sted. Kommer du?<p/> FOTO: HELGE SKODVIN