PER MARIFJÆREN

KEN ROSSLAND

JON TUFTO

PAAL KVAMME

Den unge gutten fra Gaular kommune padlet alene da ulykken skjedde. En person på land så at kanoen veltet og fikk meldt fra til politiet klokken 21.08 mandag kveld.

Tirsdag ettermiddag var gutten fortsatt ikke funnet. Politiet har bestemt at letingen trappes ned i påvente av at vannføringen i fossen blir mindre.

Dykkere og helikopter

Store styrker — inkludert dykkere - lette etter padleren gjennom hele natten.

Nærmere 90 personer deltar i søket tirsdag, opplyser Gaular lensmannskontor.

I leteaksjonen deltar styrker fra Sivilforsvaret i Florø, Førde, Askvoll og Høyanger, samt mannskaper fra Røde Kors hjelpekorps i samme område. Også hundepatruljer og padlere er satt inn i søket.

— Vi bruker også et helikopter i søket, sier operasjonsleder Einar Vereide ved Sogn og Fjordane politidistrikt.

Søket pågår nå på den rundt 15 kilometer lange strekningen fra Osen til Fossfossen.

Kanoen funnet

Den savnedes kano ble funnet mandag kveld, på vannet over fossefallet. Trolig er 16-åringen blitt dratt av strømmen mot den flere titalls meter høye fossen. Han skal ha vært utstyrt med flytevest da ulykken skjedde.

Fossfossen er et landemerke ved Sande i Sunnfjord, og ligger i bygden Foss i Gaular kommune.

Det er stor vannføring i elven, så letemannskapene langs elven må gå svært forsiktig frem. Samtlige er utstyrt med redningsvest og tauverk.

— Vi setter ikke inn frivillige langs elven, men benytter oss kun av erfarne letemannskaper, sier operasjonsleder Vereide.

Letingen vil fortsette med uforminsket styrke til mørket faller på. Om nødvendig vil deler av mannskapet holde vakt ved elven hele natt til onsdag.

SPEIDER: Letemannskap speider ned i elven fra en bro over Gaula.
ODDLEIV APNESETH