Av Grunde Grimstad og Jørn-Arne Tomasgard

Politiet sjekket onsdag ettermiddag ut et tips i saken der Torleif Løyning (41) fra Kvinnherad er forsvunnet på mystisk vis. Et område i Rådalen i Fana ble gjennomsøkt med hunder.

— Vi søkte gjennom et område med hunder uten å finne noe. Søket er nå avsluttet, sier operasjonsleder Ragnar Lyssand ved Hordaland politidistrikt til bt.no.

Letingen etter mannen som forsvant fra Haukeland universitetssykehus etter en hodeoperasjon, blir ikke tatt opp igjen uten at det kommer nye opplysninger i saken.

Politiet undersøker nå alle tenkelige vinkler ut ifra det de vet. De sjekker observasjoner, telefoner og bankkontoer, og går i dybden på all informasjon.

— Vi har konsentrert oss om å granske de tipsene som er kommet inn, sa Trygve Hillestad, informasjonsleder ved Hordaland politidistrikt til bt.no tidligere onsdag.

Ingen nye ferske tips

— Vi synes det er litt forunderlig at ikke flere har sett ham i Rådalen, Torsdag 17. juni. Vi har to svært pålitelige tips fra folk som har sett Torleif gående i Fanavegen i tidsrommet 17.00 til 19.00, mellom oppkjøringen til Fana stadion og Fana steinknuseverk, forteller Hillestad.

På denne strekningen er veien smal, så bilene må vike for gående. I tillegg går det svært sjelden folk på denne strekningen. Derfor synes Hillestad det er rart at ikke flere bilister har sett Torleif der.

— Vi har ikke fått nye tips på en stund. Men selv om folk har lest i avisen at andre vitner har sett ham, vil vi gjerne snakke med absolutt alle som også kan ha sett Torleif, sier Hillestad.

Trenger alle typer tips

Det mest karakteristiske ved Torleif Løyning er at han har helt lyst hår og veldig mørke øyenbryn, og i tillegg at han er barbert i et område på 10x10 cm på høyre side av hodet etter en operasjon.

— Vi er interesser i observasjoner fra hele Hordaland, og spesielt Sunnhordland. De siste observasjonene går ut på at han gikk til fots mot fergekaien på Haljem.

Venner eller arbeidskolleger av Torleif vet kanskje om steder som han liker å dra til, eller som han liker seg veldig godt, som ingen andre vet om. Det trenger vi også tips om.

Politiet har nå egne folk som jobber bare med denne saken, og har fortsatt et godt håp om å finne ham i live. Det er ingen grunn til å tro at det ligger noe kriminelt bak forsvinningen, sier politiet.

— Men vi trenger hjelp fra den store detektiven, og det er publikum, avslutter Hillestad.

Alle som har tips må ringe politiet på telefon 02800.