EYSTEIN RØSSUM eystein.rossum@bt.no

Vel 50 letemannskaper fra Røde Kors, Rover-speiderne og venner av den savnede lette i hele går på Ulriken og i fjellområdene rundt. Et Sea King-helikopter med varmesøkende kamera deltok i åtte timer, og en egen klatre-gruppe fra Røde Kors søkte i de mest ulendte områdene.

Ros til letemannskapene Tre dykkere fra Bergen brannvesen søkte i Skomakervannet, like ved der NHH-studenten forsvant – alt uten resultat.

Bernt Røstads foreldre, hans bror og en niese kom søndag fra Oslo for å delta i letearbeidet, og var vitner til dykkernes arbeid i Skomakervannet.

– Vi orket ikke bare sitte og vente, sier faren. Han berømmer hjelpe-mannskapenes innsats.

– Politiet har vært flinke til å informere, og Bernts kamerater har vært enestående. De har vært med og lett, og mange av dem har ikke sovet på flere netter. Det er fantastisk at ungdom kan stille slik opp for hverandre, sier Røstad.

Rop om hjelp I 21-tiden ble en gruppe på 15 Røde Kors-mannskaper sendt opp mot Rundemanen, etter at en turgåer mente å ha hørt rop om hjelp ved Såtediket i 11-tiden søndag.

– Vi håper på å få sjekket tipset i kveld, sa vaktsjef Asbjørn Andersen i Bergen politidistrikt søndag kveld.

Hvordan letingen blir organisert videre er foreløpig uklart.

– Det er nå lett så grundig at vi må sette oss ned og vurdere hva vi skal gjøre, sier Andersen.

Det er ikke første gang Røstad forsvinner sporløst, og håpet er at han også nå skal dukke opp i god behold.

Venner av den savndede har hengt opp plakater med bilde av Røstad over hele byen.

– Men vi har så langt ikke fått særlig mange tips i saken, sier vaktsjef Asbjørn Andersen.

LETTE: Frank Kristiansen, Hans Petter Nilsen og Olav Solberg fra Bergen brannvesen gjennomsøkte Skomakervannet i går – uten å finne spor etter Bernt Einar Røstad (26). (Foto: Roar Christiansen)