Nærmere 5000 mennesker bor der — men de har ikke hatt noen egen avis på Nordnes, av mange sett på som Bergens ytrefilet, på flere år.

Nå forsøker Eva S. Johansen seg med Nordnesrepublikken.no. I dag lanserte hun nettsiden som skal dekke nyheter om stort og smått på Nordnes.

— Jeg har hatt lyst til å begynne for meg selv. Så har ideen modnet etter hvert. Jeg brenner for lokalmiljøet på Nordnes, og jeg tror Nordnes er klare for å ta imot en avis. Mange har savnet en lokalavis siden den forrige la ned for seks år siden, sier Johansen.

NY REDAKTØR: Eva S. Johansen har bakgrunn som redaktør i BA. Nå er hun blitt redaktør for en noe mindre lokalavis på Nordnes.
Privat

Ved lanseringen i dag kan avisen fortelle om at parkerte biler må flyttes innen mandag morgen, at Solgården barnehage legger ned og vise en bildeserie etter stormen Ninas herjinger.

— Jeg skal skrive om folk og organisasjoner på Nordnes, folk herfra som gjør det stort i verden og Norge, og om ting som ikke blir fulgt opp av offentlige etater. Det blir som en helt vanlig nyhetsavis, bare at det blir mindre. Og så skal jeg prøve å få frem det positive i området, sier hun.

I en ukes tid har hun jobbet med å fylle opp innhold til lanseringen.

Tok sluttpakke i BA

Selv om Nordnes har et noe begrenset folketall, er den nye redaktøren optimist.

— Om du ser på listen over lokalaviser, er det mange som dekker mindre områder enn Nordnes. Så jo, det er lite, men det er langt fra den minste, sier hun.

Fasiten fra Statistisk sentralbyrå tilsier at området Johansen skal dekke, har flere innbyggere enn 16 av kommunene i Hordaland.

Sist høst tok Johansen sluttpakke i BA, der hun har jobbet som både debattredaktør og utviklingsredaktør.

— Jeg hadde lyst til å gjøre noe annet. Jeg har jobbet hver dag i hele mitt liv, og ville endre litt på ting, sier Johansen.

Fra blad til nett

Det er ikke første gang Nordnes har hatt avis. 1. februar 2003 fortalte BT at «Nordnes får egen nettavis», da lokalavisen All-meningen startet opp nordnesmuren.no. Men avisen gikk inn i 2009. Ifølge Bergen byleksikon hadde da All-menningen gitt ut et gratis blad fire ganger i året siden 1981. Selv bor redaktøren av den nye avisen i Strandgaten, et område som tidligere var blant de fattigere strøkene i Bergen sentrum.

— Det er fortsatt litt sånn at de på den ene siden av Nordnes ikke så ofte går på den andre siden, og omvendt. Det er nå en gang en haug imellom, men det er samme næringslivet, den samme skolen og det samme idrettslaget, sier redaktøren.

- Et eksperiment

Foreløpig ser hun på nettavisen som et eksperiment der hun må prøve seg frem om driften i lengden er liv laga. Siden skal være finansiert med reklameinntekter.

Johansen har også artikler merket som såkalt innholdsmarkedsføring - altså at en omtalt part betaler for å få en artikkel. Pressens faglige utvalg dømte for en måned siden Nettavisen for dette.

— Jeg må prøve meg litt frem. Det skal være en ordentlig, seriøs avis, sier Johansen.

Hun mener det i utgangspunktet er uheldig at hun skal skrive både innholdsmarkedsføring og vanlig journalistikk.

— Det har sin årsak i at det ikke er andre enn meg som jobber med avisen. Det er uheldig, men det er sånn det må bli, sier redaktøren.