Hvor vokste du opp? — På Søfteland. Onkler og tanter og jevnaldrende kusiner var nærmeste naboer. Jeg savner det nå. Min mor og de solgte huset for noen år siden.

Hvor ville du helst bodd? - Askøy! De to siste somrene har vi passet hus på et tun i Hanevik. Det ligger ved sjøen, og er så nydelig.

Hvor går søndagsturen? - Til min mor for å spise søndagsmiddag. I fjor og forfjor gikk jeg mye på fjellet. Men nå er det så mye jobb at det blir opp til min mor for å få pleie.

Ditt favorittutested? - Logen. Det er et deilig sted, uten musikk. Jeg har mest lyst til å bare slappe av og treffe kjentfolk der. Kanskje gå på en intimkonsert, eller større arrangementer inne i salen. Det er et lite kulturhus.

Hvor handler du klær? - Hehehehehe. Jeg arver mest av venninner. Jeg klarer ikke butikker. Det er fullt og masete.

De beste skillingsbollene? - De beste jeg har smakt hittil var i kantinen på teateret. Varme, ferske og gode. Det gjelder å komme til rett tid.

Ditt beste skoleminne? - Første skoledag. Det var sånn fadderordning, og de lagde kort til oss. Jeg syntes jeg fikk verdens nydeligste kort, med en fiol på. Og så fikk jeg det av en veldig nydelig gutt.

Din bergenske favorittrett? - Raspeballer med sukker, pølse og flesk. En dunge med sukker. Også kålrabistappe, selvfølgelig.

Hvor er du medlem? - I Norsk Skuespillerforbund, Norsk Luftambulanse og Mr Music - av alle ting. Jeg klarer ikke å si nei. De ringer og spør, og jeg sier «Ja! Ja!» Jeg har fått tre-fire plater som jeg vet aldri kommer til å bli hørt. Jeg klarer ikke å melde meg ut, men det er målet mitt for høsten.

Hva samler du på? - Ingenting spesielt. Jeg tar vare på brev, premierekort og hilsener, som jeg tar frem i tunge stunder og blar litt i.

Ditt bergenske favorittuttrykk? - «I heiane mann», bruker jeg selv. Det betyr «wow». Og «kjiket» - kjæresten - er flott.

Hva er du mest stolt over? - Teateret. At jeg har fått lov til å være der etter at jeg ble ferdig på skolen og fått vært med på masse bra forestillinger.

Hva ville du vist en turist? - Jeg ville innlosjert dem på det søte pensjonatet som ligger ovenfor Fløibanen, tatt dem med og sett på båtene på Bryggen, vist dem Fisketorget og spist litt reker, ruslet ut på Nordnes på pynten, og videre til Verftet og drukket kaffe der. Gått på teateret på kvelden selvfølgelig og sett en fin forestilling og vist dem rundt, for det er et flott hus. Og avsluttet på Logen.

Hva er du minst stolt over? - Jeg fikk sparken fra en jobb en gang. Fullt berettiget. Det er jeg ikke stolt av.

Hva mangler i Bergen? - Litt flere godværsdager. Jeg merker ikke at jeg savner noe før det kommer.

Hva savner du når du er på reise? - Familie og venner hvis jeg er på langreise. Jeg vet jo at alt annet er her når jeg kommer tilbake.

Det mest romantiske stedet? - Det er mange romantiske steder her. Kjæresten min og jeg dro på Fløyen da vi akkurat hadde blitt kjærester. Vi hadde med oss ost og vin. Det er veldig klisjeromantisk, men det funker. Det blir romantisk der du vil.

Ditt første kyss? - Hihihihihi. Ikke noen staselig opplevelse i det hele tatt. Jeg var 13 og hadde en kjæreste som var 18. Det sier mer om han enn meg. Vi satt i en bil med mange andre, og så skulle vi kysse. Det var ikke gøy i det hele tatt.

Favorittbergenser? - Gothard Larsen på Logen. Han gjør mye bra for det huset. Alle får en mulighet til å gjøre noe. Overskuddet fra de store arrangementene går til å gjøre smalere ting.

Har du gått i buekorps? - Nei, det er ikke akkurat tradisjonen på Søfteland. Jeg synes det er mer irriterende enn flott. Men jeg har én søt historie fra buekorps. En kollega av meg har en gutt på åtte-ni år. En tynn liten spjæling. Han hadde altfor stor uniform, og gikk og hipset på buksene hele veien. Etterpå sa han: «Men pappa, da vi kom opp på Skansen fikk eg stram tiss, så då holdt buksen oppe». Utrolig søtt.

Når var du på Stadion sist? - Jeg mener det var Lillestrøm-Brann i fjor.

Det flotteste byfjellet? - Alle er flotte. Men det letteste er vel Fløyen. Og Rundemanen, og Stoltzekleiven og Løvstakken. Ulriken er også fint.

En god dag i Bergen? - Våren når det begynner å bli varm i luften. Folk kommer strømmende ut. Hvis jeg har fridag går jeg ut og spiser en sen frokost, daffer litt rundt og treffer folk.

Ordfører for en dag? - Det ville jeg aldri vært! Jeg klarer ikke ta en avgjørelse.

Bergen om 50 år? - Jeg klarer ikke å se fremover. Bilfritt sentrum. Nei uff, jeg har ingen store visjoner.

GURO ISTAD