Dermed er det er år lange marerittet over for hovedentreprenør Helge Krokeide og maskinfører Helge Hamre. 2. november ble de frifunnet for uaktsomt drap etter rivingsulykken i Lars Hilles gate 5. desember i fjor, hvor kurdiske Salahadin Abdulkarim Reza omkom.

Aktor Helge Vigerust la i byretten ned påstand om 120 dagers fengsel for dem begge, fordi påtalemyndigheten mente de ikke hadde varslet rivingsarbeidet godt nok. Det var retten ikke enig i.

— Svært gledelig

I går ble det klart at statsadvokat Gunnar Fløystad ikke anker frifinnelsen til lagmannsretten. Dermed er Krokeide og Hamre renvasket.

— Dette er selvfølgelig svært gledelig, sier Helge Krokeide. Han var ikke klar over Fløystads avgjørelse før BT ringte, og ville ikke kommentere renvaskingen ytterligere i går kveld. Også gravemaskinfører Helge Hamre uttrykte stor lettelse, men ønsket heller ikke å kommentere avgjørelsen.

Til tross for at ankefristen er på to uker, har det tatt over det doble før statsadvokaten har villet komme med noen avklaring.

Har brukt en måned

Ankefristen begynte først å løpe da aktor Helge Vigerust leverte sin ankeinnstilling til statsadvokat Fløystad. Han kom ikke med noen avklaring før i går, samme dag som ankefristen løp ut. Det var da gått en måned og en dag siden frifinnelsen kom.

— Hvorfor har dette tatt så lang tid å komme frem til?

— Vi har trengt all tiden. Dette har vært en omfattende sak med mye å gå igjennom, sier statsadvokat Fløystad til Bergens Tidende.