Kvinnen ble tirsdag en lykkelig uvitende vinner av to millioner kroner i spillet Extra. Først på torsdag fikk hun beskjeden.

— Det er helt fantastisk det her. Jeg klarer ikke forstå det. Jeg har ikke forstått det enda, sier den nybakte millionæren, som for tiden bor på Askøy utenfor Bergen.

Tåredryppende

— Jeg hadde en tåredryppende samtale med vinneren i dag, og jeg hadde en tåre i øyekroken selv. Hun har hatt det trangt økonomisk, og ble veldig glad. Hun er 70 år og i full jobb der hun vasker og er støttekontakt. Hun er virkelig en verdig vinner, forteller Remo Sjonfjell fra Norsk Tipping, som brakte den 70 år gamle damen nyheten.

— Jeg fulgte ikke med på trekningen selv, men jeg sjekket da jeg kom hjem, og da hadde jeg ikke vunnet noe, sier den gråtkvalte vinneren på telefon til bt.no.

Hun har for bare timer siden fått nyheten om at hun er blitt millionær, og må fortsatt ta seg pauser mellom ordene. Hun var helt uforberedt på beskjeden.

- Har du sjekket kontoen din?

— Etter noen dager ringte en fra Norsk Tipping ringte meg og spurte om jeg hadde sjekket kontoen min. Nei, svarte jeg, hvordan det? Og da fortalte han meg at jeg hadde vunnet. Jeg sa han måtte slutte å tulle, og at han ikke måtte si sånt, for jeg ble et nervevrak av det. Jeg ble helt tommelumsk.

Hun har tre barn og åtte barnebarn, og det ble stor oppstandelse i hjemmet da de fikk nyheten.

— De ble så glade, de ble så glade, de ble så glade! Jeg er så stolt over barna og barnebarna mine. Vi er mye sammen og tar vare på hverandre. Jeg visste det var mange mennesker som ville bli glade på mine vegne, forteller 70-åringen.

Noen der oppe

Fremover skal den heldige vinneren ta det helt piano.

- Hva skal du bruke pengene på?

— Jeg har en plan, noe som jeg har ønsket i ti år. Men det er hemmelig, jeg vil ikke si det til noen enda. Jeg er så ubeskrivelig glad. Man skulle trodd det er noen der oppe som hjelper meg.

- Slutt å tenke på andre

— Jeg synes det er helt greit å jobbe. Jeg har klart meg ved å jobbe og spare. Jeg ser på det som at jeg får betalt for å holde meg i form, og når jeg er alene liker jeg å ha noe å fylle dagene med, sier hun.

Hun spiller lotto hver uke til vanlig, men har tidligere også vunnet 80.000 kroner.

— Da jeg vant det, kjøpte jeg ovn til min eldste sønn, fordi han hadde så kaldt hus, og barnehagedresser til barnebarnet. Jeg var så stolt da jeg kunne gi dem ting som jeg ellers ikke kunne gjort. Jeg fikk kjeft av den ene sønnen min her en dag. Han sa «mamma, nå må du slutte å tenke på alle andre og begynne å tenke på deg selv». Men vi er skapt forskjellige, vet du.

Hva ville du gjort hvis du vant to millioner kroner? Syng ut i kommentarfeltet!