Som ansatt i et rengjøringsbyrå i Bergen, hadde 36-åringen adgangskort til flere firmaer som benyttet rengjøringsbyråets tjenester.

Mandag oppdaget et firma i Bergen at datautstyr for minst 200 000 kroner var forsvunnet fra lokalene. Tyveriet ble umiddelbart anmeldt. Rengjøringshjelpen (36) ble raskt mistenkt, og ble torsdag pågrepet.

— Han er siktet for tyveri av datautstyr verdt rundt 200 000 kroner fra en bedrift. Foreløpig er det vanskelig å si om saken kan ha et større omfang, sier politiadvokat Ivar Abrahamsen i Hordaland politidistrikt.

36-åringen ble fredag fremstilt for fengsling. Abrahamsen fikk rettens medhold i at 36-åringen skal sitte i varetekt i to uker, en av dem med brev- og besøkskontroll.

— Min klient stiller seg helt uforstående til beskyldningene, og nekter følgelig straffskyld, sier 36-åringens forsvarer, advokat Hild Sande Røkke.

Datautstyret som er fjernet skal ikke være kommet til rette.

Etter det BT kjenner til skal 36-åringen flere ganger ha bedt om forskudd på lønn den siste tiden, og han skal ha økonomiske problemer.

36-åringen skal allerede ha endret forklaring til politiet flere ganger. Han skal også ha hatt problemer med å forklare en del faktiske forhold, spesielt knyttet til bruk av adgangskort. Rengjøringshjelpen er ikke tidligere straffedømt for tilsvarende forhold.