25 år gamle Renate Quam fra Bergen hanket inn hele 2 243 000 kroner på Joker lørdag kveld.

Hun ble oppringt av Norsk Tipping mens hun sto på kjøkkenet på Stragiotti Bar & Ristorante i sentrum. Over telefonen gjorde hun valgene som sikret henne millionærstatus.

— Det var nervepirrende. Jeg bare skalv mens jeg snakket med dem, og på det tredje tallet kom jokeren, sier Quam mer enn fornøyd til bt.no.

Full jubel

Kollegene lurte fort på hvor mye hun hadde vunnet og da hun sa at hun er blitt millionær, brøt det ut full jubel i restauranten.

— Jeg fikk spillekortet mitt for tre uker siden. Dette var andre gang jeg spilte - og så vinner jeg 2,2 millioner. Det er helt merkelig, sier Quam.

Lover å ta en fest

I likhet med de fleste som får telefon fra Norsk Tipping, trodde kokken det var noen som tullet med henne.

— Det gikk ikke opp for meg da hvor gøy dette var, men nå begynner det å synke inn. Jeg klarer ikke å jobbe videre uten å tenke på pengene, sier Quam, som skal jobbe til midnatt på kjøkkenet i restauranten.

Etter vakten lover Joker-vinneren å ta en durabelig fest. Hun har bare ikke helt bestemt hvordan hun skal gjøre det.

— Jeg har bare lyst å gå hjem og feire, men det får jeg ta senere. Det blir sikkert en fest med hun jeg bor sammen med, sier Quam.

- Skal kjøpe leilighet

Kokken vet godt hva de drøyt to millionene skal gå til.

— Jeg har spart lenge for å kunne kjøpe meg en ny leilighet. Nå kan jeg plutselig gjøre det. Jeg har prøvd å tenke på hvor jeg vil bo, men jeg har ikke klart å bestemme meg så fort, sier Quam.

I løpet av kvelden har 25-åringen fått en rekke telefoner og meldinger fra familien og venner.

— Alle jubler på mine vegne, sier hun.