— Uansett hvor plagsom jeg var så var hun der for meg. Hun var rett og slett en kjempeherlig person og en god storesøster, sier Renate Barstad fra Askøy.

- Kunne ikke tro det

18-åringen var i kveld i Bergen for å delta på fakkeltoget til minne om ofrene etter terroraksjonene i Oslo og på Utøya. At den 21 år gamle halvsøsteren hennes trolig er blant de omkomne er uvirkelig for Barstad.— Da jeg fikk beskjeden trodde jeg ikke det kunne stemme. Det var helt grusomt. Han som står bak dette kan ikke være et menneske. Jeg kan ikke fatte at dette kunne skje i Norge. Det er bare grusomt, sier Barstad.

Hun vokste opp sammen halvsøsteren sin i Kristiansand, men har de siste årene bodd på Askøy. Hun beskriver storesøsteren som et samfunnsengasjert menneske.

— Hun sto alltid på for de sakene hun brant for. Hun brant for det politiske arbeidet, og var veldig aktiv for å få rekruttert nye medlemmer. Vi andre hadde ikke helt det samme engasjementet. Hun ville ingen vondt og var verdens gladeste jente. Jeg vil alltid huske danmarksturene vi hadde sammen da vi bodde i Kristiansand. Det er mange gode minner jeg vil huske, sier 18-åringen.

— En klem hjelper veldig

Selv om de siste dagene har vært svært tøffe er hun overveldet over all støtten hun har fått fra venner og kjente.

— Nå i begynnelsen har det vært vanskelig å prate om det som har skjedd, men folk skal vite at en klem hjelper veldig. Jeg har kjempemange venner som har stilt opp for meg, sier Barstad.

Barstad ble også rørt over det store oppmøtet til kveldens fakkeltog i Bergen. Rundt 15.000 mennesker hadde tatt turen til sentrum for å være til stede på markeringen.— Det er veldig bra og viktig. Det viser at folk bryr seg, sier hun.

Nå håper hun bare letemannskapene klarer å finne alle de savnede på Utøya.

— Det er veldig viktig. Jeg får ikke fred før hun er funnet, sier Barstad.