Pengene ble delt ut i en seremoni på Rema-butikken i Dræggen ved 13.15-tiden torsdag.

— Vi synes det er dumt at kommunen ikke lenger vil støtte buekorpsene, som er en av de viktigste tradisjonene vi har i Bergen, sier Eirik Fuglum, regiondirektør i Rema 1000 på Vestlandet.

Kutter 180.000

Buekorpsene Nordnæs, Dræggens og Nygaards tok imot pengene, på vegne av alle buekorpsene i Bergen.

— Tusen takk, sa Sebastian Sandtorv (18), sjefen for Nygaards Bataljon, da han fikk overlevert den store sjekken.

— Hvis Rema ønsker å få besøk av et buekorps på et arrangement, er det bare å ringe, sa Sandtorv.

Pengene skal fordeles på samme måte som den kommunale støtten tidligere ble fordelt, blant annet ut fra antall medlemmer i hvert enkelt korps.

Det er kjøpmenn over hele Vestlandet som nå går sammen for å støtte buekorpsene.

Buekorpsene fikk i år 280.000 kroner i kommunal støtte som såkalt særstøtte. Til neste år er dette kuttet ned til 100.000 kroner, ifølge byrådets budsjettforslag.

Medlemmene håper fortsatt at kommunen vil snu i saken.

- Fortsatt høyt nivå

Kulturbyråd Harald Victor Hove understreker at særstøtten kun er en liten del av det samlete tilskuddet buekorpsene får hvert eneste år.

Han er glad for kjøpmennenes initiativ.

— Dette viser det engasjementet bergenserne har for buekorps, og jeg berømmer Rema 1000 for deres støtte til kulturlivet generelt, og buekorpsene spesielt, sier han.

Bergen kommune har støttet buekorpsene med til sammen over én million kroner hvert eneste år de tre siste årene, gjennom aktivitetstilskudd, gratis lokaler og prosjektstøtte.

— Den såkalte buekorpsposten på budsjettet stammer fra en særskilt stimulering til rekruttering og aktivitet i forbindelse med at buekorpsene hadde lav oppslutning. Denne har vi nå justert ned, men byrådet opprettholder fortsatt et høyt nivå på støtten, sier Hove.