Politiet i Bergen Sør fikk melding om innbrudd på Aurdalslia skole på Sandsli klokken 03.59 natt til tirsdag.

— Vi fikk melding om en knust rute ved siden av inngangsdøren. Det har vært folk inne i bygget, men vi vet ikke om de har fått med seg noe, sier politioverbetjent Harald Lekven ved Bergen Sør politistasjon.

Har knust ruter tre ganger

På Aurdalslia skole forteller rektor at de ikke har fått oversikt over om innbruddstyvene har fått med seg noe.

— Det begynner å bli en gjentakende handling dette, sier rektor Paal Nysæther.

Ifølge Nysæther har det vært tre ruteknusinger og to innbrudd på skole bare siden jul.

— Det er fryktelig kjedelig. Mest av alt fordi vi prøver å bygge opp noe positivt og trygt i nærområdet og så opplever vi dette. Det økonomiske kommer på toppen av dette, sier han.

**Les også:

Innbrudd på skole i natt**

Er kamera tingen?

Nå vurderer han å få installert kamera på skolen.

— Det begynner å bli veldig mye nå og jeg tror kamera er veien å gå for noen områder som sliter med hærverk og innbrudd, sier Nysæther.

— Noen skoler har kamera, men vi har ikke sett noen veldige resultat av det. Det viktigste resultatene vi ser i forhold til å redusere innbrudd og hærverk, ser vi når en får til å spille på lag med elevene, sier driftssjef Per Fredrik Gjesdahl i Bergen kommunale bygg, til bt.no.

Les også: Kraftig nedgang i hærverk på Flaktveit skole .

- Kraftig nedgang i hærverk

- Hvor mye koster dette hærverket Bergen kommune i året?

— Innbrudd og hærverk kostet oss i 2008 5,5 millioner kroner. I 2009 kostet det oss 5,7 millioner kroner, mens det i 2010 gikk kraftig ned til 3, 5 millioner kroner. 90 prosent av hærverket er knyttet til skoler, sier Gjesdahl.

- Hvorfor tror du hærverket har gått ned?

— Jeg tror det henger sammen med at vi har pusset opp fasadene av skolene i Bergen. Nå skinner en del skoler som en sol. Tror det har en innvirkning på nærmiljøet og en oppdragende virkning på ungdommene. Når de er stolt av skolen sin er terskelen høyere for å gjøre hærverk, sier driftssjef Gjesdahl.

Hva mener du bør gjøres for å redusere hærverk og innbrudd på skolene?