• Det viktige for oss nå er å ta vare på elevene våre og de to som har mistet moren sin, sier ungdomsskolerektor Inger Margareth Sagvaag.

Sagvaag er rektor ved Kleppestø ungdomsskole. To av barna fra seksbarnsfamilien går på hennes skole.

Skolelederen, som begynte som rektor i høst, fikk den tragiske meldingen i 14-tiden onsdag.

Foreldre har fått melding

Torsdag morgen skal skolens over 450 elever møtes med informasjon - og en mulighet til å snakke ut sammen.

Vi er en liten kommune når noe slikt skjer

Siv Høgtun, ordfører

Foreldre har allerede fått melding om at elever på ungdomsskolen er berørt.

— Det viktige for oss nå er å ta vare på elevene våre og de to som har mistet moren sin. Først blir det en samling med lærerne, og så vil kontaktlærerne samle elevene klassevis. Der skal elevene få snakke om det de vet og det som har skjedd, sier Sagvaag.

Torsdag morgen står to sykepleiere klare til å ta imot elevene. Det vil ifølge rektor også være en psykolog til stede, samt fagsjefen for skole i Askøy kommune.

— Muligens vil det også være andre representanter til stedet, fra PPT og barnevern, men det vet vi ennå ikke. Hvilken informasjon vi skal gå ut med, avhenger også av hva vi når får vite utover ettermiddagen og kvelden, sier ungdomsskolerektoren.

- Alle kjenner noen

Askøy-ordfører Siv Høgtun sier det er viktig for kommunen å ta hånd om og gi informasjon til medelever, lærere og rektorer.

— Vel er vi 28.000 mennesker her, men vi er en liten kommune når noe slikt skjer. Alle kjenner noen som kjenner noen. Mange kjenner denne familien enten direkte eller indirekte, sier Høgtun til BT onsdag kveld.

— Vi gjør så godt vi kan for å ta vare på de seks involverte barna, og på folk som trenger bistand ellers.