— Det blir en helaften. Etter konserten på SAS-hotellet på Bryggen blir det pizza og brus i Norrønahallen, forteller buekorpsets Harald Juuhl.

Det er et ledd i markeringen av korpsets 150-årsjubileum at gutter i alderen fra åtte til 13 år søndag klokken 16.30 inviteres til kul konsert.

— I forbindelse med konserten vil det bli gitt informasjon om hva Fjeldets Bataljon har å tilby, både i og utenfor sesongen, forteller nyvalgt sjef Chris Erik Ilebekk.

Han håper at byens kjuagutter med sans for buekorps vil møte opp på konserten, der det også skal loddes ut en Brann-drakt med autografer på.

Billetter til gratiskonserten kan hentes i Brann-butikken i Galleriet og i en del Playcom-butikker, forteller 2008-sjefen. Mer informasjon om arrangementet finnes på buekorpsets hjemmeside, www.fjeldetsbataljon.com.

— Og det finnes mange gode grunner for å bli buekorpsgutt i Fjeldets Bataljon, mener Harald Juuhl, prosjektleder i EU-programmet «Aktiv ungdom», der Fjeldets Bataljon deltar.

Innenfor prosjektet samarbeider korpset med gjøglergruppen Avantgarden i Danmark. I sommer var guttene i Fjeldets Bataljon på minnerik Danmark-tur som Avantgardens gjester. - Og til sommeren får vi gjenvisitt av våre danske venner, sier Juuhl. Enda en god grunn til å bli buekorpsgutt.

Allerede sist lørdag startet guttene i Fjeldets Bataljon forberedelsene til 2008-sesongen, med fotball, lek og trening i marsjering i Norrønahallen. Slike treff vil vi det bli annenhver lørdag utover høsten og vinteren.

Men først av alt er det altså gratiskonsert i Kongesalen på SAS-hotellet. Det kan jo bli helt konge!

PÅ TUR: I sommer besøkte Fjeldets Bataljon København, og hadde oppvisning på Rådhuspladsen sammen med den danske gjøglergruppen Avantgarden. Nå går korpset utradisjonelle veier for å rekruttere til 2008-sesongen.ARKIVFOTO: SVEND ROALD BJERGA