— Det er kjempeflott og at initiativtakerne fikk til dette, jeg er virkelig imponert over innsatsen, sier ordfører i Etne, og rekordkontrollør Sigve Sørheim.

— Den smakte godt også, forteller han.

Pølsen består av 150 kg farse av hjort, elg og svinespekk, etter hemmelig oppskrift.

Hodebry

  • Det har vært en kjempestor utfordring å planlegge rekordforsøket. Hele pølsen skulle stappes, røykes og kokes uten å sprekke, forteller hjernen bak mesterverket, Roy Martin Øyjord.

Den over hundre meter lange viltpølsen ble kveilet opp på et stort rør, før den ble senket ned i et stor kar som var laget for anledningen. En spesiallaget ovn sto så for røykingen.

— Alt utstyret ble sponset, og Etnemarknaden betalte for råvarene, sier Øyjord.

Etter røyking ble karet tettet og fylt med 3000 liter vann. Gassbrennere under karet sørget for at vannet kokte opp.

- Hvor lang tid tar det egentlig å koke 3000 liter vann?

— Vi fikk levert vann som holdt 60 grader. Så tok det rundt en time før det nådde kokepunktet.

Rekord

Til slutt ble pølsen heist ut med kran og målt opp av to kontrollører før den ble delt opp i biter og spist av de fremmøtte.

Etnemarknaden har lange tradisjoner for matrekorder, men de siste årene har denne aktiviteten vært lav.

— I fjor tenkte jeg at vi måtte få til en ny rekord. Siden jeg driver med viltforedling var viltpølse et naturlig valg, sier Øyjord.

Han håper nå å få registrert rekorden i Guinness rekordbok.

— Det finnes en del pølserekorder, men det er ikke registrert noen viltpølserekord ennå.