• Det har vært sjeldent gode forhold i påsken, sier Fredrik Tønjum ved Eikedalen Skisenter.

Flere av skianleggene i Hordaland legger bak seg en påske med gode besøkstall. Mye snø og sol har gitt gode forhold for skiglade påsketurister.

— Påsken har vært veldig bra. Mye folk, god stemning og fint vær, sier daglig leder i Myrkdalen fjellheiser, John Ivar Norheim.

Skisenteret har solgt nærmere 22.000 heiskort i løpet av påsken, noe som gjør dette til den nest beste påsken noen sinne for skisenteret. I tillegg har det vært mange påsketurister i løypene utenfor trekket.

Uheldig med været

— Været ble mye bedre enn det var meldt. Vi har hatt strålende sol, og kalde temperaturer om natten slik at snøen har holdt seg, sier Norheim.

Etter planen holder skisenteret åpent ut april, og kan allerede nå se tilbake på gode inntekter. Likevel er ikke Norheim helt fornøyd med værgudene.

— Vi har hatt en veldig god sesong, men det har vært en del uværsfeller. Vi har hatt mange fine ukedager og litt dårligere vær i helgene, sier Norheim.

Sesongens beste dag

Også i Eikedalen har det vært fint skiforhold for påsketuristene. Langfredag hadde skisenteret 2800 besøkende, noe som er rekord for sesongen.

— Vi er storfornøyde. Skjærtorsdag, langfredag og påskeaften var de beste dagene, sier Fredrik Tønjum daglig leder i Eikedalen Skisenter.

Han anslår at mellom 10-12.000 mennesker besøkte skitrekket i fra skjærtorsdag til og med påskeaften.

— Det har vært sjeldent gode forhold i påsken. Vi har hatt tørr nysnø og lange perioder med sol.

Tønjum legger ikke skjul på at en god påske er viktig for skisenteret.

— For oss har det vært spesielt viktig siden vi måtte holde stengt i påsken i fjor. Vi kan holde åpent i mange uker ennå, det kommer mest an på om det kommer folk, sier han.

Kraftig oppgang fra i fjor

Ved Røldal skisenter kan de glede seg over en god økning i antall solgte heiskort sammenlignet med 2014.

— Vi må vel si oss fornøyde. Vi solgte i overkant av 2000 flere kort i påsken i år, sammenlignet med i fjor, forteller daglig leder Oddvar Bratteteig.

Til tross for at skisenteret var noe uheldig med været, blant annet i form av perioder med kraftig vind skjærtorsdag, var skientusiastene på plass. Og totalt ble det solgt i overkant av 13.000 heiskort i løpet av påsken.

— Vi måtte stenge begge stolheisene i en periode på torsdag. Men folk har vært fornøyde, og med tre til fem meter snø, er det i alle fall ikke mangel på skiføre, sier Bratteteig.

Barnefamilier strømmet til

Daglig leder ved Furedalen på Kvamskogen, Jan Guttorm Skeie, sier til BT at de ikke har merket noen ekstra pågang i påsken. Likevel er han fornøyd med besøkstallene.

— Det har vært bra, spesielt på skjærtorsdag, langfredag og påskeaften. Men det er slik det pleier å være, når finværet slår til i påsken, sier Skeie.

Med i overkant av 1000 solgte heiskort langfredag, og mange turgåere i området, var det folksomt både i og rundt skibakken. Og forholdene har vært gode, ifølge Skeie.

— Påsken igjennom har vært preget av fine skiforhold, og særlig barnefamiliene ser ut til å ha benyttet seg av dette hos oss, sier den daglige lederen.

Myrkdalen230.mars.jpg