UiB er i år tildelt flere nye studieplasser. Dette er grunnen til at de kan øke antallet tilbud om studieplass.

Flere til realfag

— Vi er glade for at vi i år kan gi enda flere søkere tilbud om vår gode, forskningsbaserte utdanning. Vi ser frem til å ønske alle nye studenter velkommen til høsten, sier viserektor for utdanning Kuvvet Atakan i en pressemelding.

Han er spesielt glad for at det har vært en solid økning i antall søkere til realfagsutdanningen ved UiB. Det var i år 58 prosent flere søkere til disse studiene enn det var i 2008. De fleste av de nye plassene ved UiB er fordelt på realfag som geofag og teknologi.

— Dette er populære studier med mange kvalifiserte søkere, og vi vet at det er stor etterspørsel etter kompetansen disse studiene gir. Jeg er veldig fornøyd med den økte interessen for realfagene, som vi har satset mye på ved UiB, sier Atakan.

Medisinstudiet ved Universitetet i Bergen er det studiet med høyest poenggrense på Vestlandet. Poenggrensen for søkere fra den ordinære kvoten var på 65,7.

Frykter for kvaliteten

Norsk studentorganisasjon (NSO) er imidlertid bekymret for at økt opptak vil gå ut over utdanningskvaliteten.

— Vi trenger en høyt utdannet befolkning. Det er derfor veldig bekymringsfullt at signalene fra universiteter og høyskoler er at finansieringen ikke strekker til. Mans ser eksempler på at kvantitet trumfer kvalitet for å få økonomien til å gå rundt. Dette må regjeringen ta alvorlig, sier leder Øyvind Berdal i NSO i en pressemelding.