ROY HILMAR SVENDSEN roy.svendsen@bt.no

Bergensrussens årlige rebusløp har tidligere vært rene orgier i grøftefyll og sex.Men siden midten av 90-tallet har politiet og Trygg Trafikk satt sitt preg på kjempevorspielet, og i går kunne politiet glede seg over rekordmange edru deltakere.Hele 55 av totalt 172 russebiler var helt alkoholfrie.

Sømmelig festing Terje Herfindal ved bergenspolitiets forebyggende avsnitt skryter villig av de rød— og blåkledde:

— Arrangementet har hittil gått utrolig bra. Det er litt fest i bilene rundt omkring, men ikke noe å sette fingeren på så langt, sier Herfindal, akkompagnert av dundrende 80-tallslåter fra et av Sandsli-russens mobile stereoanlegg.

Russen selv koste seg etter å ha kommet i mål, men var bare sånn passe fornøyd med selve rebusløpet.

Egg og høy techno - Det ble litt for mye sånn "slå denne spikeren i planken"-oppgaver. Det godt vært litt mer kreative oppgaver, mener Hanne Iversen i den alkoholfrie russebilen "Frøbrødet".

På endestasjonen hos Biltilsynet kunne festen for alvor begynne, foran russetreffet på Sletten Ridesenter. Og det manglet ikke på tung techno, enorme vanngevær eller øl. Eller egg. En av bilene som opplevde et mindre bombardement var "Playboy" fra Fana gymnas. Skrekken var stor hos eierne da landbruksproduktene suste inn mot bilens gedigne stereoanlegg.

— Jaja, det er jo en risiko en må ta, sier Joon Larsen og Kristian Foss når eggkasteren har forduftet og temperaturen har senket seg litt.

— Folk flest har oppført seg langt bedre her enn jeg hadde forventet, sier Larsen.