Norges Kreative Fagskole står bak det store fotmaleriet som trolig blir stående i neste utgave av Guinness Rekordbok. I dag ble det hengt opp på Ulriken, der det skal henge til neste søndag.

— Da skal vi auksjonere det bort i forbindelse med TV-aksjonen, til inntekt for Flyktningehjelpen, sier prosjektleder Natasha Alijeva til bt.no.

**Les også:

Tråkker mot rekord**

Hinket rundt på Festplassen

Verdensrekordforsøket ble gjennomført på Festplassen onsdag denne uken. Da hinket både unge og gamle rundt med maling på fotsålen og tråkket på det gigantiske lerretet.

— Det gikk kjempebra. Og det var utrolig gøy å henge det opp i dag. Det synes godt, sier Alijeva.

I løpet av onsdagen klarte gjengen å fylle det 600 kvadratmeter store lerretet med fotavtrykk. Det skullet bety at rekorden er i boks. Den gjeldende bestenoteringen er på 489,3 kvadratmeter.

— Vi har fått en haug med retningslinjer vi skal følge. Guinness-godkjente observatører var med, og kontrollerte at alt foregikk i ordnede former. Deres rapporter og bildedokumentasjon sendes inn. Så kommer et diplom i posten om noen uker, sier hun.

**Les også:

Hoppet seg til verdensrekord**

Mange barnehagebarn deltok

En rekke barnehage— og SFO-barn var med på rekordforsøket på Festplassen onsdag. Studentene ved fagskolen tråkket også det de var gode for.

Målet var å få til 43.000 fotavtrykk, for å symbolisere at det finnes 43 millioner mennesker på flukt i verden.

Så vil tiden vise om noen kjøper det under TV-aksjonen. Det blir ikke lett få plass på stueveggen.