Lett regn, en sur vind og tett tåke preget den 51. årlige turen på Byfjellene. Men få hadde latt seg skremme av været, ser det ut til.

Antallet deltakere er nesten 600 høyere enn rekorden fra i fjor, opplyser Bergen Turlag i en pressemelding.

— En eventyrlig oppslutning, ikke minst tatt i betraktning at mange venter til selve dagen for å se an været før de melder seg på, sier daglig leder Einar Grieg i Bergen Turlag.

Han forteller at 2382 personer går 7-fjellsturen, mens 1427 har valgt den litt kortere 4- fjellsturen. Dette er ny rekord for begge løyper.

Ved 15-tiden søndag ettermiddag var de aller sprekeste allerede i mål, men de fleste vil nok bruke det meste av dagen. Målpasseringen skjer i Marken.

7-fjellsturen er et dugnadsarrangement i regi av Turlaget. En rekke frivillige har stilt opp for å bemanne klippepost og saftstasjoner underveis. I tillegg kommer frivillige fra blant annet Røde Kors og Bergen Radio Ræle Liga.

Bergen Turlag har så langt ikke fått inn rapporter om noen alvorlige uhell på turen.

Se innslag fra 7-fjellsturen på BTV klokken 17.30 og 18.30 mandag kveld!

<b>VETERAN:</b> Arvid Bjørsvik gikk syvfjellsturen for 44. gang. - Litt sleipt og glatt, selvfølgelig, men helt greie forhold, sa han da han passerte saftstasjonen på Årstad videregående skole.
Anders Waage Nilsen