Klokken 12.10 tirsdag sto en cellebil på toppen av Puddefjordsbroen i høyre felt. Dommere, forsvarer og aktor skal danne seg et bilde av sikten opp mot stedet der drosjen kjørte inn i den parkerte politibilen natt til 23. mars i fjor. Drosjesjåføren nekter skyld for å ha gjort noe galt, men han er tiltalt i saken.

Flere i aksjon

Da retten var på befaring på ulykkesstedet, ble Nygårdstunnelen stengt. I tillegg var kun ett felt åpent for bilister som skulle over Puddefjordsbroen mot vest.

Vegtrafikksentralen opplyste at bilister fra sentrum måtte kjøre om Dokken, mens bilister fra Danmarks plass måtte kjøre om Michael Krohns gate.

Befaringen begynte ved 12-tiden tirsdag. En halvtime senere var den over. Trafikkavviklingen gikk uten problemer, men flere politifolk var i aksjon for å dirigere trafikken.

Prosedyre onsdag

Rettens medlemmer fikk se ulykkesstedet nedenfra Nygårdstunnelen og opp mot broen der den parkerte bilen sto da den ble påkjørt natt til 21. mars i fjor. Bilen car synlig i dagslys, men ulykken skjedde altså om natten da det var mørkt. Bilen hadde heller ikke lys på, da politipatruljen var opptatt med å få kontroll på en person som de antok ville hoppe fra broen.

Etter at befaringen var over, dro man tilbake til rettssalen. Der skal vitner forklare seg. Onsdag er det prosedyre i saken.

Tidligere på dagen vitnet datteren til kvinnen som ble alvorlig skadet i ulykken.

Kvinnen var passasjer i drosjen som kjørte inn i politibilen. Hun hadde feiret sin bursdag. I dag er hun skadet for livet.
POLITIET