ANDERS WAAGE NILSENEGIL NATVIK HOEN

Det var eieren av den øverste leiligheten i Gullstølstien som oppdaget brannen.

— Jeg var ute på en halvtimes tur med hunden. Da jeg kom tilbake, luktet det svidd gummi i hele nabolaget. Flammene stod ut, forklarer kvinnen. Hun ringte umiddelbart til politi og brannvesenet som etter kort tid befant seg på stedet.

Naboene evakuert - Det var ikke noen stor fare for beboerne i rekkehuset. Naboene fikk vi raskt evakuert. De som bodde i leilighetene det brant i, var allerede ute, sier Thor Magne Haugen ved Fyllingsdalen politistasjon.

Vakthavende brannsjef ved Bergen brannvesen, Johnny Breivik, rykket ut med 15-20 mann.

— Det var et tettbygd område så vi tok ingen sjanser. Brannen var imidlertid ikke så stor. Vi fikk raskt kontroll over den, sier han. Brannen gikk i en vertikal sjakt, og brannvesenet valgte å slå hull i tak og vegger for å få tak på den.

— Det ble ikke så store skader. Det var stor røykutvikling, men alt i alt vil jeg kalle dette en liten brann, sier Breivik. Årsaken er fortsatt uklar.

— Det er vanskelig å si. Vi vil kartlegge det torsdag, sier brannsjefen.

Thor Magne Haugen ved Fyllingsdalen politistasjon har sin teori:

— Det er en vifte og komfyr som står vegg i vegg med et sikringsskap. Trolig var det der brannen oppstod, men vi er ikke helt sikre, sier han.

Reddet katten Nabo Thomas Løtvedt (19) var hjemme da brannen startet.

— Jeg satt og spiste mens moren min lå og sov. Vi merket ingenting før politiet stormet inn. De ba oss komme oss ut, sier Løtvedt, som med en gang tenkte på katten og løp for å hente den.

— Kunne jo ikke la Shiba være igjen alene i huset, smiler han.

HADDE KONTROLL: Kraftig branntilløp til tross, det var ikke noen stor fare for beboerne i rekkehuset på Kråkeneset da brannen brøt ut onsdag kveld. (FOTO: RUNE SÆVIG)