— VI ANER IKKE hva vi driver med når vi sminker oss. Men det er greit med pudder når vi svetter mye.

Christer Larsen speiler seg i gjenskinnet fra det svarte vinduet i en kjeller i Nygårdsgaten, og legger et lag «compact powder» på kinnene og i pannen.

Et kamera står i midten av rommet. Langveggen er blå. Taket er fylt av et titall defekte lyskastere som henger ned som dovne flaggermus.

I det forlatte studioet i kjelleren til SV-fakultetet på UiB ramler Christer rundt sammen med Stian Hafstad. De har begge studert film- og TV-produksjon, og siden Christer fortsatt er student, har de tilgang til lokalene til alle døgnets tider. Stian, som blir rastløs av ikke å gjøre noe, sier de ofte ikke går hjem før midt på natten, lykkelig utslitte etter ukens innspillinger.

  • Der andre bruker tid på å gå på kafé, bruker vi tiden her på å klippe oss inn i andres filmer, sier han.

Syv millioner mennesker vet hvem disse guttene er, og seksten tusen abonnenter venter utålmodig på hver eneste nye ukentlige episode de legger ut på YouTube. Men det er ikke bare den ukentlige dødlinjen som legger press på dem nå.

DET STARTET, SOM SÅ MANGE gode ideer, på en fest. Da de to mediestudentene møtte hverandre i 2007, oppdaget de at begge hadde drømt om å lage en Harry Potter-parodi helt siden de gikk på videregående. Til og med kostymene var kjøpt inn på forhånd.

Dermed ble Stian og Christer pådrivere for nye sider ved Harry Potter. Med korte mellomrom ble trollmannslærlingen med i et rockeband, han oppdaget pubertetens gleder, og ble homofil. For å klippe seg selv inn i handlingen, så de filmene igjen og igjen, mens de skjøt forslag og vitser frem og tilbake og de tok notater.

  • En film kan ta tyve timer å klippe. Vi er veldig perfeksjonistiske, sier Stian.
  • Vi er mer pirkete enn de fleste YouTube-kanalene. Det er mange som har morsomme klipp, men vi har den høye kvaliteten, sier Christer.

Og de kaller seg ikke perfeksjonister for ingenting: En profesjonell voiceover-stemme ble hyret inn, en amerikaner som for en liten sum kan hyres til å legge dramatisk stemme over filmtrailere. For 1700 kroner gjorde han to stykker.

- BEKLAGER, det er ikke meningen å antaste deg mens vi filmer.

Homsepatruljen er kommet til Midgard for å gi makeovers , og i et spesielt animert øyeblikk foran kamera børster Stian borti Christer.

  • Det går greit, jeg har det på teip, parerer Christer.
  • Åh, det skulle vi sagt på engelsk!

Internett er et stort sort hull som alltid vil ha mer. Uansett hvor mange parodier på «Ringenes Herre», «Harry Potter» og «Star Wars» guttene legger ut, er tabbefilmer fra bak kamera veldig populært. Det eneste problemet er at fanskaren er internasjonal - og av en eller annen grunn størst i Polen - mens Stian og Christer gjerne snakker norsk mellom opptakene.

  • Da vi gjorde Harry Potter-filmene, fortsatte vi bare å snakke på engelsk etter at scenen var ferdig, forklarer Stian.

HUNDRE VITSER i minuttet. Antrekkene skifter raskt. Smoking og monokkel; grønne bowlerhatter; supporterutstyr med Brann-skjerf, Polens farger og Kameruns flagg. Stian knyter to slips og gir det ene til Christer, som ennå ikke har mestret denne delen av påkledningens kunst.

— Alt studielånet går med til kostymer, sier Christer, og henviser til en Batman-drakt som muligens allerede er innkjøpt. Bakerst i rommet ligger det en nærmest parodisk full koffert, flytende over av klær, løsbarter og effekter.

  • Det er slitsomt å kjenne oss, for vi vil alltid låne ting, fortsetter Christer, men må medgi at dagens lånerunde var forgjeves: Den forhatte vuvuzelaen fra Sør-Afrika var ikke kommet til Norge ennå, og måtte erstattes av en bensintrakt fra nærmeste jernvarehandel.

I NOEN MINUTTER får forvirringen herske foran kamera. De selverklærte perfeksjonistene har måttet fire litt på den harde kontrollen de vanligvis har.

  • Vanligvis vet vi alt om hvilken scene i filmen vi skal inn i, vinkelen det skal filmes fra og alt. Men ikke i dag. Dette er litt på sparket, forteller Stian mens de ser gjennom det sparsomme manuset som ligger på et bord i hjørnet.

En avslutning er i emning. Ikke sånn at alt er forbi, det er det jo sjelden. Ingen skal dø. Ingen innrømmer å gi seg. Men i løpet av måneden må Pistolshrimps spille inn 35 videoer som de kan porsjonere ut over det neste året. I januar bestemte de seg for å levere én ny film i uken, men til høsten drar Stian til USA for å ta en mastergrad i film på Columbia University.

  • Det er kjedelig å slutte akkurat når det begynner å ta av. Vi hadde tusen abonnenter i januar, nå har vi seksten tusen, sier han.

Tallet stiger stadig. Hvorfor bryte opp et lag som vinner? De ser for seg et samarbeid over e-post i tiden som kommer.

Og i mellomtiden fortsetter millionene å rulle inn. I form av fans på internett.

På tross av suksessen har nemlig ikke Pistolshrimps tjent noen penger ennå. En representant fra Harry Potter World i Orlando skal ha likt videoene deres så godt at han lovte å sende over Harry Potter-godteri, men de har ikke sett noe til det.

Et utvalg Pistolshrimps-videoer fra YouTube:

1. Norwegian National Day for N00bs

17. mai presenteres grundig, blant annet hvordan vikingene nedkjempet romvesenene i 1814.

2. Boobies & Kittens

Presenterer klipp av de to viktigste tingene på internett: Pupper og kattunger .

3. Harry Potter starts a band

Indierockbandet "Dragonballs" tar trollmansskolen Galtvort med storm.

4. The big slap

Humphrey Bogart var ikke fremmed for å fike til kvinner i noir-filmene. Her blir det tatt til et helt nytt nivå.

5. Gandalf goes to the world cup

Vuvuzelaer truer med å ødelegge Midgard, men Gandalf kjemper imot. Vi kunne trengt ham i Sør-Afrika.

6. What the...?!?!

En dinosaur går amok på Møhlenpris. Med laservåpen.

7. Bert & Ernie tries gangsta-rap

Bert og Ernie fra "Sesam Stasjon" synger med til en knallhard M.O.P.-låt. Strengt tatt ikke laget av Pistolshrimps, men av Stian Hafstad alene.