Turoperatøren Apollo sender 175 mennesker fra Flesland til turistdestinasjonen Sharm el Sheik i Egypt lørdag morgen. Selv om det fredag kom meldinger om portforbud i hele landet, skal ikke dette gjelde turistdestinasjonene.

— De meldingene vi får fra vårt personell på turistdestinasjonene, er at de stedene ikke er påvirket av uroen i Egypt, sier informasjonssjef Helen Begby i Apollo til Bergens Tidende.

Selskapet følger situasjonen nøye, og har en stor stab i Sharm el Sheik som tar seg av de turistene som kommer til landet.

Turoperatørene Star Tour og Ving sendte fredag 189 mennesker fra Flesland til Hurghada i Egypt. De følger situasjonen nøye og gir informasjon til sine turister via sms, internett og gjennom lokale reiseledere.

Utenriksdepartementet utstedte fredag offisielt reiseråd og frarådde reiser til storbyene Kairo, Alexandria og Suez i Egypt.

— Ellers anbefaler vi reisende til Egypt å følge med på våre nettsider, respektere portforbudet og unngå å oppsøke store folkemengder og demonstrasjoner, sier Frode Andersen, kommunikasjonsrådgiver i Utenriksdepartementet.