I går skrev BT at daglig leder for Ulriksbanen Thorbjørn Sirseth ønsket å bygge en kabelbane fra ByGarasjen til Ulriken.

— Sirseth er en kreativ person som er verdt å lytte til. Personer som kommer med gode ideer må man ta imot med positiv glede, ikke bare si at det er tullball, sier Ole Warberg.

Han mener en mer sentral kabelbane vil være en god måte å få folk til å reise til Ulriken på.

Reiselivsdirektøren sier det er for tidlig å si om kabelbanen kan bli en attraksjon i verdensklasse.

Venter på mer

— Det er mange byer som har svevebaner. Alpinsteder har baner som krysser daler. Det er jo utsikten turen gir som er det spesielle. Men vi får se, kanskje neste steg vil vise hvor stor attraksjon dette kan bli, sier han.

Han mener plasseringen av banen ved ByGarasjen er spennende.

— Det er et problem i Bergen at attraksjonene mangler parkeringsplasser, sier reiselivsdirektøren.

Også byutviklingsbyråd Nils Arild Johnsen er positiv til at det kommer kreative ideer, men uttrykker langt mer skepsis enn Warberg.

Skeptisk

— Jeg liker at folk kommer opp med slike ideer, men denne er så lite realiserbar at jeg ikke klarer å ta den helt alvorlig, sier Nils Arild Johnsen.

Selv om planen etter Johnsens oppfatning ikke er realistisk, vil han ikke avskrive den helt. Han hadde ikke hørt om planen før han leste om den i gårsdagens BT.

— Jeg tror det er vanskelig å gjennomføre den av flere grunner. Dette er jo en lang kabel som vil berøre mange naboer, sier han.

Aprilsnarr?

På bt.no har flere lesere sagt sin mening om planen. Ikke overraskende er meningene mange:

«Planene om en ny Ulriksbane fra to p pen av Bygarasjen, er noe av det mest sinnssvake jeg har hørt om! Banens kabler opp mot Ulriken kommer til å skjemme bybildet enda mer enn den skrekkelige sammensurium-arkitekturen som vi har sett gro opp i Bergen de sen e re år», skriver en.

«Det var et morsomt og kreativt fo r slag, mer egnet for science fiction-litteraturen» , skriver en annen.

En tredje spør: «Er det ikke to uker til 1. april?»

Men mange er også positive.

«En bane fra bygarasjen til ulriken er en super ide! Det vil nok bli dyrt, men en sikker investering. Det vil bringe fjellet nærmere sentrum, og langt flere vil bli fristet til å nyte fjellets goder». «Turistene vil elske det» , hevder en.

«Hadde vært utrolig stilig! Den må b a re bygges, genialt!» , mener en annen.

FORLENGES?: Reiselivsdirektøren er positiv til ideen om Ulriksbane fra ByGarasjen til Ulrikens topp.