Bakspilleren fikk tre dager på trening til å forberede seg på sin nye posisjon som kantspiller etter at det ble klart at Jeanette Haga Holgersen måtte stå over gårsdagens kamp på grunn av sykdom. Den omskolerte kantspilleren svarte med å score syv mål i Karusshallen da Tertnes tok sin andre seier for sesongen.

— Det er ingen tvil om at dette var Marthes beste kamp for oss, sier trener Tore Johannessen. Reinkind, som kom fra Bjørnar før fjorårssesongen, men som var utilgjengelig for spill hele sesongen på grunn av en korsbåndsskade, er glad for å endelig være tilbake i slag igjen.

— Dette var bedre enn det har vært på lenge. Dette er den kampen jeg føler at jeg har bidratt mest for Tertnes, sier hun.

- Har ikke så god teknikk

Men å bli kantspiller på heltid, har 20-åringen ingen planer om.

— Jeg har spilt litt kant for lenge siden i Bjørnar, men grunnen til at jeg måtte spille der i dag er nok fordi jeg var den eneste keivhendte spilleren igjen. Jeg kan godt spille kant hvis det betyr at jeg får spilletid, men jeg har ikke så veldig bra teknikk og skjøt på samme sted hver gang, ler Reinkind. Hennes syv fulltreffere ble likevel helt avgjørende for at Tertnes kunne dra hjem til Bergen med full poengpott.

— Det var en kamp med lite mål, der hver scoring ble veldig avgjørende, sier treneren.

Skapte spenning mot slutten

Selv om både treneren og spillerne følte de hadde kontroll på kampen, ble det tett og jevnt til siste slutt.

— Det var så slitsomt. Jeg følte vi var bedre, men vi klarte aldri å rykke fra. Vi fikk liksom ikke festet grepet, sier Reinkind. Etter en jevn førsteomgang som til slutt endte uavgjort 12-12, styrte Tertnes kampen mer utover i annenomgang. Gjestene ledet med tre mål da det gjensto åtte minutter, men Våg snudde 16-19 til 19-19 på de neste tre minuttene.

- Betyr alt å vinne

— Vi hadde en dårlig periode da, og fikk en utvisning i tillegg. Men da vi fikk fullt lag på banen igjen kom vi til flere sjanser, sier Johannessen, som ikke mistet troen selv om Våg yppet seg de siste minuttene. To mål av Reinkind og ett av Stine Lund Andreassen de siste minuttene sikret Tertnes-seier med sifrene 20-22.

— Det betyr alt å vinne slike kamper som dette. Vi viser at vi er et bedre lag enn det vi var på denne tiden i fjor, sier Johannessen. Tertnes passerte Våg på tabellen og ligger nå på en syvendeplass med tre tap og to seire.