• Går det galt, kutter jeg bare fortøyningene, sier Reidar Andersen (59). Han har bodd i båten siden påske og nekter å bøye av for litt vind.

LIVEBLOGG: Vi følger uværet direkte

— Jeg tror det kommer til å gå bra i natt, jeg, sier 59-åringen til BT.

I 20-tiden lørdag satt han fremme i baugen på båten sin, med soveposen liggende klar i salongen rett under seg.

Jeg er ikke redd for natten

Reidar Andersen, båteier

Mens mange båteiere har vært opptatt av å sikre farkostene sine før stormen som er meldt natt til søndag, vil Reidar som vanlig krype ned i soveposen og si god natt i den 20 fot store Troll-snekken sin i Sandviken motorbåtforening.

Dobbel fortøyning

— Jeg er ikke redd for natten, men har kostet på meg en dobbel fortøyning. Går det galt, kutter jeg bare fortøyningene og går inn på baksiden av moloen her, sier han.

— Skjer det noe i natt med noen av de andre båtene, så ordner jeg det selv eller kontakter eierne, sier den stormklare 59-åringen.

Har varslet medlemmer

Odd Eide er formann i Neptun Motorbåtforening i Store Lungegårdsvann, en av de større båtforeningene i Bergen med cirka 250 båter.

Han sier medlemmer er varlset om uværet via mail.

Vi har inspisert kaianlegget flere ganger

Odd Eide, formann i Neptun Motorbåtforening

— I tillegg har vi inspisert kaianlegget flere ganger lørdag kveld, og gitt beskjed til båteiere som vi mener bør sjekke fortøyningene ekstra.

— Vi vil observere fortløpende, og har dessuten kameraovervåking og vektere, sier Eide i 21-tiden lørdag.

Han tror ikke natten blir så ille.

— Med dreining mot sørvest, ligger vi ikke så utsatt til. Det er vind fra øst som er verste for oss, sier Eide.

- Godt skjermet

Inge Tangerås, havnedirektør i Bergen og omland havnevesen, sier de vanligvis - ved slike værvarsler som nå - øker beredskapen.

— Det vil blant annet si at vi anmoder skipene om å fortøye best mulig, og at vi tildeler kaiplasser til skip etter en vurdering av hvor det er best å ligge når det blåser.

Tangerås sier de har vært borti tilsvarende værsituasjoner mange ganger.

— Bergen indre havn, fra Puddefjordsbroen til Bontelabo, ligger godt skjermet. Så dette stormvarselet får ikke noen konsekvenser for havneaktiviteten i Bergen. Vi holder døgnåpent som vanlig, og har erfarne skipsoffiserer på vakt i havnesentralen, sier Tangerås.