Det ble klart etter at en geolog inspiserte området i går ettermiddag. Store nedbørsmengder gjorde at fagfolkene frarådet å åpne veien for ferdsel.

— Det ligger store løsmasser og steiner i rasfeltet som kan falle ned og gjøre skade på biler og folk. Derfor vil vi ikke åpne veien, sier informasjonsdirektør Robert Rastad i Bergen kommune.

Vanskelig regn

Nye befaringer vil bli gjort i dag formiddag. Inntil videre vil veien ikke bli åpnet for periodevis gjennomkjøring.

Robert Raastad sier det jobbes for fullt med å rydde rasfeltet, blant annet nyttes en kranbil til å fjerne løsmasser. På grunn av været har det imidlertid ikke vært forsvarlig å sette inn flere arbeidslag.

Fra klokken åtte i går tidlig til åtte på kvelden kom det 18,5 millimeter nedbør i Bergen, ifølge Vervarslinga på Vestlandet.

— Vi jobber med klargjøring av området så lenge det er dagslys. Av hensyn til sikkerheten må det være sikt, understreker Raastad, som sier de godt kunne vært foruten nedbøren i arbeidet.

Sti til innestengte hus

Inntil videre må beboerne i de innesperrede områdene ta seg frem via en sti som de har anlagt i samarbeid med kommunen. Stien vil være belyst frem til klokken 24.

Rundt 140 mennesker bor bak de sperrede områdene. Mange av dem har funnet seg andre midlertidige steder å bo.

— Det er tungvint og leit for dem som fortsatt bor der å måtte bruke stien, særlig nå når det har regnet så mye. Men stengningen er noe som gjøres av hensyn til sikkerheten. Vi vil ha steinene og løsmassene ned på en kontrollert måte, sier Robert Raastad.

Han opplyser at nye åpningstider til veien vil bli kunngjort så snart det er forsvarlig å passere igjen.