68-åringen er sterkt kritisk til utbygger NCC Bolig selv om håndverkere nå er i full gang med å utbedre verandaen over leiligheten i Steinsvikhagen i Fana.

— Jeg har selv vært bygningsmann og mener i dag at selger visste om lekkasjen da jeg kjøpte, sier Van Ingelgem Walter. Han viser lekkasjeskader rundt vinduene både i stue og soverom. Naboleiligheten har tilsvarende vannskader.

På stuegolvet står bøtter og kar til å samle opp inntrengende vann. Over leiligheten er det spent presenninger. Under disse jobber håndverkere med å reparere membran og fliser på verandaen der regnvann har samlet seg og rent ned i van Ingelgems leilighet.

Van Ingelgem Walter flyttet fra Østlandet til den nye leiligheten i Fana 4. juli i år.

— Det har vært lekkasjer fra dag én. Jeg har jo nesten ikke kunnet reise bort fordi jeg har måttet være hjemme og tørke opp, sier han.

Van Ingelgem Walter skrev kontrakt på kjøp av leiligheten til 2,5 millioner kroner 23. april i år. Da han var på visning i en naboleilighet fløt det vann på parketten. Ifølge Walter forklarte NCCs representant vannet med en lekkasje i kjøkkenbenken, noe van Ingelgem godtok der og da.

Da Van Ingelgem Walter senere ble kjent med gjentatte lekkasjer i sin egen leilighet, kom han til at det må skyldes konstruksjonsfeil. Hans egne undersøkelser av fuktskader på treverk og skruer viser at det har vært ødelagt membran og lekkasje alt lenge før han skrev kjøpekontrakt, mener Walter selv.

— Jeg har hele tiden påpekt lekkasjene for byggelederen, og jeg har vist godvilje. Jeg synes NCC bør komme med en offentlig innrømmelse og gi kompensasjon for forringet livskvalitet. Pengene skal i så fall gå til Amnesty International og Leger uten grenser, sier Van Ingelgem Walter.

TØRK OG RENS: Van Ingelgem Walter har tørket lekkasjevann i leiligheten siden han flyttet inn i sommer.
Deisz, Ørjan