Det var den 66 år gamle Leidulf Halland fra Stord (født 1937) som falt over bord under linefiske fra en åpen robåt i Langenuen mellom Stord og Huglo torsdag kveld. Mannskaper har søkt etter den savnede hele torsdag, uten hell.

— Vi har fremdeles ikke noe positivt å melde. Søket etter mannen er gjennopptatt i morges, sier operasjonsleder ved Haugaland og Sunnhordland politikammer, Trond Friberg.

Om lag ni småbåter ble benyttet i søket langs strendene på begge sider av Langenuen, mellom Mehammar og Grov på Stord-siden og langs land på Huglo- og Tysnes-siden. I alt ble det søkt over en knapp kvadratkilometer farvann.

Den sterkt trafikkerte skipsleia Langenuen er rundt 200 meter dyp og har vanskelige strømforhold. Politiet regner det ikke som sannsynlig at Halland vil bli funnet i live.

— Vi regner søket som «søk etter omkommet». Alle pårørende er varslet, sier Friberg.

SØK: Tom Kenneth Johannessen (t.v.) og Jonathan Zaneski var blant de rundt 40 frivillige som i dag har søkt i Langenuen etter den savnede 66-åringen fra Stord. Zaneski var den som kom først ut til ulykesstedet da han hørte rop fra kameraten til den savnede.
OVE OLDERKJÆR