Storm og Vêrvarslinga på Vestlandet er samstemte i sine prognoser: Det blir regn hver eneste dag en uke fremover.

– Det er ganske ustabilt for tiden. Vi er inne i en trend der lavtrykkene går i bane mot oss, sier statsmeteorolog Oddlaug Nese ved Vêrvarslinga på Vestlandet.

Værmelding der du bor: Prøv vår værtjeneste!

Langtidsvarselet melder om til sammen 90 mm nedbør i Bergen i dag og syv dager fremover.

Vil bøtte ned på fredag

Kontrasten fra i fjor kunne ikke vært større. På denne dagen i fjor hadde Bergen sin varmeste dag så langt i 2008, og den fjerde varmeste julidagen noensinne. Fjorårets juli måned var den nest varmeste i historien.

Årets juli ligner derimot mer på sommeren 2007, da vi hadde en av de ti våteste julimånedene i Bergen noen gang. Fredag kan bli den våteste dagen så langt denne måneden. Den foreløpige toppen var torsdag for en uke siden, da det kom 25,6 mm nedbør.

– Fredag kan det fort komme store nedbørsmengder lokalt – vi snakker om mer enn 25 mm nedbør. Er vi uheldige får vi også sterk kuling fra nordvest, og vi kan få en skikkelig høstfølelse, sier Nese.

I dag kan det også komme torden, men trolig vil det holde seg langs kysten.

– Noen dager ser lettere ut enn andre, det vil bli perioder med sol innimellom. Akkurat nå ligger det an til at lørdagen blir den beste dagen.

En typisk juli

Men de dystre utsiktene er ikke uvanlige. Juli er en variabel måned, og normalen er 148 mm nedbør. Også i august kan vi vente oss 150 til 160 mm nedbør.

Heller ikke Sogn og Fjordane slipper unna lavtrykkene de neste dagene.

– Fylket får mindre regn enn lenger sør på Vestlandet, men fredag vil det komme mye nedbør der også. Det blir skyer med nedbør innimellom den neste uken – det er stort sett det samme der, sier Nese.

Alt er likevel ikke nitrist. Temperaturene er stabile på rundt 16-17 grader, og innimellom, når solen titter frem, vil gradestokken runde 20 grader.

Sjekk våre webkamera: Bavallen | Fedje | Finse | Flåm | Fløyen | Helleneset | Eikedalen | Stryn | Voss | Vågen

Fart i feriesalget

Regnet har gitt feriesalget et oppsving. Til tross for de siste dagers meldinger om at folk avbestiller ferien av frykt for svineinfluensaen, skriver Star Tour i en pressemelding i dag at salget av charterreiser forrige uke var 27,6 prosent bedre enn i fjor.

– Vi har måttet legge til ekstrafly for å møte den økte etterpørselen, sier administrerende direktør i Star Tour, Christian Lunde.

– For hver millimeter med regn som faller øker salget. Vi opplever nå at mange sikrer seg en sydenferie som plaster på såret for «sommeren som aldri kom», sier Lunde.

Nå er det også mulig å tjene penger på det ustabile været. Bettsson skriver i en pressmelding at de åpnet for spill på hvilken norsk by som får flest dager med regn – eller sol – den neste måneden.

Bergen og Ålesund er sammen favoritter til å få flest regnværsdager, med en odds på 4,5.

Sjekk fjorårets varmeste dag

...og våteste dag

Leif Gullstein
Leif Gullstein
Leif Gullstein
Leif Gullstein
Leif Gullstein