Familien fra Austevoll er om bord i en av båtene som tilbringer påsken på Vågen i Bergen. Mannskapet på fire består av Abraham Inge og Elin Trolan, datteren Anne Linn og skipshunden Safira.

Regnet øste ned i morgentimene fredag, uten at det la noen demper på stemningen hos den båtglade familien.

Påskepyntet båt

— Det er så kjekt med båtferie, båtfolk er veldig hyggelige og omgjengelige, forteller mamma Elin Troland og ber oss inn i båten på en kopp kaffe.

Om bord i cabincruiseren er det ingen mangel på påskestemning, med gul duk og gule kubbelys på bordet. Men familien medgir at det ikke hadde skadet med litt solskinn.

— Værmeldingen truet med litt sol i dag, så vi får håpe de har rett, sier kaptein Abraham Inge Troland.

Tradisjon

Familien er overbevist om at ferie i båt er best, og det er i ferd med å bli en tradisjon å tilbringe påskeferien til sjøs.

— Vi er ikke så glad i fjellet, sier Elin.

— Dette er ferie, istemmer en smilende og fornøyd datter Anne Linn Troland.

Og når vi takker for kaffen og går i land, kan vi konstatere at meteorologenes løfte om litt solskinn er i ferd med å slå til, til glede for de mange båtfolkene som sitter bak plast og presenning på Vågen.

TØRT OG VARMT: Mens værgudene lar sin harme regne ned utenfor båten, sitter mor Elin, pappa Abraham Inge, datter Anne Linn (27) og hunden Safira Troland trygt inne i båten. FOTO: Ronald E. Hole