— I dag har vi en ganske så guffen dag, med kraftige regnbyger og sterk vind, sier vakthavende meteorolog Martin Grønnevet ved Storm Weather Center.

Lørdag, derimot, tegner til å bli en riktig så fin høstdag i Bergen.

— Det ser ut til å vinden vil avta og dreie mot nord. Kanskje blir det noen regnbyger på formiddagen, men utover dagen blir det oppholdsvær og sol, sier Grønnevet.

På søndag blir det vestavind, og det betyr mer skyer og mer regn.

— Denne helgen er det helt klart best å legge søndagsturen til lørdag, fatslår meteorologen.

Temperaturene denne helgen blir liggende mellom 6 og 8 grader. Det blir varmest på lørdag, og ganske kjølig søndag.

- Ta med stilongs! For fotballfolket som setter kursen over fjellet denne helgen, kan det være lurt å pakke med seg stilongsen.

— Søndag blir det skyet vær over Ullevaal Stadion. Det er nok tørr gressmatte ved kampstart, men det kan bli litt regn på slutten av kampen. Men det blir vel neppe noe problem for vestlendingene, fabulerer Grønnevet.

Det vil ikke bli mer enn 4-5 grader, så meteorologen anbefaler passive tilskuere å ta med stilongsen.

— I tillegg til Brann-skjerfet, selvsagt, legger han til.

Ikke nedbørsrekord

Selv om det har plasket ned ganske kraftig siste døgn i Bergen, er det langt fra rekord.

— Mellom klokken 07 og klokken 19 i går kom det 22 mm nedbør. Det tilsvarer 22 liter regn per kvadratmeter. Dette er normalt høstvær i Bergen, men når det kommer i byger, føles det veldig intenst når det står på, forklarer meteorologen.

Fra klokken 19 i går kveld og frem til klokken 07 i morges kom det 10 mm nedbør i Bergen, og i løpet av dagen er det ventet ytterligere 10-15 mm.

Nedbørsrekorden i Bergen er godt over 100 mm nedbør over en 12-timersperiode.

<b>VÅT HELG:</b> Bergenserne må belage seg på en våt helg. Dette bildet ble tatt i Kong Oscars gate torsdag, der en tett kum førte til oversvømmelse i gaten.
ARNE NILSEN