HELGE HANSEN (foto)

— Vi hadde tenkt å synge «No livnar det i lundar», men det ville vel nesten vært en hån, sa gateprest Thor Brekkeflat til de 25 personene som hadde møtt frem for å høre Guds ord, grille og synge i øsende regnvær ved Korskirken i Bergen.

Etter andakt og nattverd fikk alle grillmat sponset av Choice-hotellene. Grillmaten ble servert i Kafé Magdalena, der det var mange som hadde møtt frem.

— Vi gjør dette fordi vi synes det er viktig å støtte opp om arbeidet. Og vi ville lage et kjekt fellesskap for dem som kanskje føler seg ensomme på en slik dag, sier Nina Schanche Nilsen, direktør på Quality Hotel Edvard Grieg.

Og stemningen var god, med trekkspillmusikk, langbord, og stor marsipankake - i tillegg til grillmaten.

— Dette var kjempegodt. Jeg hørte det skulle være en tilstelning her, så da tok jeg turen. Det gjør ingen ting at det regner. Jeg liker best regnvær jeg, sier Jan Reiertsen (56).

Knut Kaldestad, som er bymisjonsprest, var godt fornøyd med grillfesten.

— Vi ønsker å være en kirke på brosteinen. For dem som til tider sliter. Og det gjør jo de fleste. Til oss kommer hvem som helst. Folk som sliter med rus, ensomhet og alle andre. Vi ønsker å være der for dem som trenger et hjem utenfor hjemmet, sier han.

Og dette sa Thor Brekkeflat i sin andakt i regnværet:

— I dag tenkte jeg: «Jeg flytter! Jeg orker ikke å bo i denne regnbyen lenger. Dette kan overføres til livet. Når livet er vanskelig, kan du ønske deg ut av verden, og rett og slett gi opp. Det kan vi forstå. Men Gud ønsker å gi omsorg og bry seg her vi er. Det å være menneske handler om ikke å flykte, men tro på at det er noe som bærer oss gjennom livet».