• Vi fleiper ikke med kriminalitet, sier polititopp Hanne Kristin Rohde om voldtektsspøk på Twitter.

«Vikedal sommerfestival: Kvinne i 20-årene har meldt voldtekt av en som har kurtisert henne gjennom kvelden og til slutt tatt seg til rette.»

Slik lød meldingen Haugaland og Sunnhordland politidistrikt la ut på sin Twitter-profil natt til søndag

— Sårbare ofre

Den falt ikke i god jord hos Hanne Kristin Rohde, som er leder for seksjon for volds- og seksualforbrytelser i Oslo politidistrikt, skriver VG Nett.

«UPROFF TWEET» kommenterte hun på sin egen Twitter-profil i går kveld, og fikk raskt støtte fra mange av sine over 10.000 følgere.

Rohde er for tiden sykmeldt, men kommenterer saken slik i en tekstmelding til BT:

— Jeg påtalte tweeten fordi politietaten til enhver tid må være seg bevisst den sårbare situasjonen til et offer. Vi fleiper ikke med kriminalitet. Noen mener antakelig at tweeten er ukorrekt av meg. Fra mitt ståsted er hensynet til fortids-, nåværende og fremtidige ofre viktigst. Da må det politisk korrekte vike.

- Må stramme opp

Haugaland og Sunnhordland politidistrikt tar selvkritikk for tweeten.

— Meldingen var upassende. Det var forsøk på en lett tone om et alvorlig tema. Vi må stramme opp rutinene for hvordan vi bruker Twitter-kontoen. Vår tanke bak den kontoen er å ha en uformell, men saklig, kontakt med media og publikum, sier fungerende politimester Thomas Utne Pettersen i Haugaland og Sunnhordland politidistrikt til VG.

REAGERTE: Hanne Kristin Rohde jobber til daglig som leder for seksjonen for volds- og seksualforbrytelser i Oslo, men er for tiden sykmeldt.