— Det forundrer meg at bussjåføren fortsatt har lappen, sier Valheim til BT.

— Gaia burde i det minste grepet inn og gitt sjåføren andre arbeidsoppgaver inntil saken er avklart, legger hun til.

Det har gått fem uker siden den dramatiske hendelsen, som Valheim var sikker på ville koste henne livet. Politiadvokaten hadde egentlig ikke noe ønske om å kommentere hendelen i avisen, men ser annerledes på det etter at Gaia har vært innblandet i en ny ulykke.

- To for mye

Før helgen ble en eldre kvinne klemt fast i en bakdør på en Gaia-buss. Hun ble alvorlig skadet. Selskapet forklarte det med at det trolig var noe med lukkemekanismen som ikke var i orden. Sjåføren ble inntil videre fratatt lappen, av politiet.

Valheim registrerer at selskapet sier de tar sakene alvorlig. Hun vil gjerne vite hva de konkret gjør, og hvorfor de lar sjåføren som hun ble offer for fortsette å kjøre.

— De holder ikke å si at de frakter 90.000 passasjerer daglig. To slike saker er to for mye. Dette skulle ikke kunne skje.

Et brokket bein i en armen gjør at hun er sykemeldt på ubestemt tid. Det er også fare for at hun må operere.

Sikker på å dø

— En ting er de fysiske plagene, men det er også en enorm psykisk belastning. For meg var det ikke et spørsmål om jeg ville dø, men hvordan, forteller Valheim.

Natt til 4. januar var hun på byen sammen med noen venninner. Mens de sto ved pølseboden på Torget, ble de oppmerksomme på at bussen de skulle ta hjem kom kjørende. Han fikk rødt lys på Torget og åpnet fremdøren for kvinnene. Da det var Valheims tur å stige på, fikk sjåføren grønt. Dermed lukket han døren og begynte å kjøre.

— Jeg hadde armen min fastklemt i døren. Mens jeg slo med den andre hånden løp jeg det jeg maktet, forteller Valheim.

Etter et kort stykke greide hun ikke å løpe lenger, og ble slept videre medknærne i asfalten. I minst 150 meter. Trolig mer.

Reddet av menn

Noen menn som befant seg i nærheten av Galleriet berget trolig livet til Valheim. De var minst to. Nå håper hun at vitnene skal lese avisen og melde seg for politiet. Karene var mellom 20 og 30 år gamle.

Trolig kan politiet takke seg selv for at det ikke har skjedd. Etterlysningen ble først sendt ut fem dager etter hendelsen, og fikk følgelig ikke de store medieoppslagene.

Inne på bussen opplevde Valheim at sjåføren ikke engang tok seg bryet med å reise seg fra setet. Bussen kjørte videre til neste holdeplass. Først her fikk Valheim tilbud om å bli kjørt til legevakten. Det var alt.

— Han har plikt til å melde fra til sin trafikkleder når det skjer ulykker med personskader. Sjåføren burde lett se at hånda mi var helt mørkeblå, og at buksen og skoene var ødelagt. I denne saken skulle også politiet vært kontaktet.

Dagen etter gikk Valheim selv til politiet og anmeldte saken. Ettersom hun jobber i etaten, ble saken sendt videre til Rogaland politidistrikt. Der ligger den fortsatt på juristens bord uten at noe særlig har skjedd. I går var det heller ingen i Rogalandspolitiet som kunne svare på BTs spørsmål.

- Burde ha sett meg

— Jeg kan ikke skjønne hvordan sjåføren ikke kunne se hånda mi som stakk inn i bussen. Det må være en av de viktigste jobbene til en sjåfør at passasjerene kommer seg trygt av og på.

— At han heller ikke så seg til siden på en så lang strekning er uforståelig. Jeg kan heller ikke skjønne at Gaia kan ta så lett på det.

Først etter at saken var omtalt i avisene, tok Gaia kontakt med Valheim for å høre hvordan det sto til.

— Dersom Gaia virkelig mener at de tar slike saker alvorlig burde selskapet ha en helt annen innstilling fra starten av. Jeg måtte purre for å få dem til å sende skademeldingen til sitt eget forsikringsselskap, hevder Valheim.