Nedbøren som er meldt over helgen er ikke nok til å avblåse vannkrisen i byen. Dermed blir det vannsparing helt til høsten.

-Vi vil trenge to måneder med plaskregn for å fylle opp igjen magasinene. April og mai er vanligvis de to tørreste månedene i året i Bergen. Derfor må vi regne at det er høstregnet som vil bringe vannstanden tilbake til normalen i drikkevannskildene, sier Magnar Sekse, fagdirektør for vann og avløpsetaten i Bergen kommune.

Han regner med at nedbøren og snøsmeltingen som er meldt i kommende uke bidra til at vannstanden i magasinene holder seg på samme nivå.

Likevel vurderer vannverkssjefen og hans medarbeidere det slik at man foreløpig ikke vil ta i bruk Storavatnet i Loddefjord som reservevannverk. Men situasjonen skal vurderes på nytt på et møte tirsdag.

— Da vil vi vurdere om det er nødvendig å koble til Storavatnet, sier Sekse.

I så fall må alle som bor vest for Lyderhorn koke vannet de skal drikke fordi det ikke er mulig uv-stråle vannet derfra.

Vannverksdirektøren opplyser at vannforbruket i byen nå går jevnt nedover. I går var totalforbruket på 105 000 kubikkmeter.

— Det lave forbruket kan skyldes at det er vinterferie og at mange er bortreist, sier Sekse.

Derfor oppfordrer han fremdeles alle til å spare.

— Målet er at forbruket ikke må overstige 120 l pr. person pr. døgn.

På sikt bør vi ikke bruke mer vann enn det danskene gjør. Målet er dermed at vannforbruket i Bergen skal bli 90 000 kubikkmeter pr. døgn.

Hva mener du om vannsparingen? Si din mening her.