BT omtalte i går den dramatiske historien som rammet de fire på fisketur tirsdag kveld. Bestefar (80), hans sønn i 50-årene, barnebarnet på 17 og en elleve år gammel nabogutt var ute for å dra line da dramaet begynte. Den 21 fots store båten tok inn vann da den var 200 til 300 meter fra land.

— De har fortalt at det bare tok et minutt fra båten begynte å ta inn vann til den gikk ned, sier politibetjent Ivar Holmaas ved Masfjorden lensmannskontor til BT.

Han var i går i kontakt med de involverte. De var fortsatt preget av den dramatiske hendelsen og ga uttrykk for at de ikke ønsker å snakke med pressen.

De to voksne, samt nabogutten på elleve år, hadde redningsvester. Verken de involverte eller politiet er i tvil om at det berget liv, kanskje flere liv. Bestefar hadde problemer i vannet, og sønnen i 50-årene måtte ta han på ryggen og svømme mot land.

— Uten redningsvest hadde de ikke hatt en sjanse. Redningsvesten reddet liv, det er det ingen tvil om, sier Holmaas.

Han fikk i går gjenfortalt den dramatiske historien. 17-åringen, som var den eneste uten redningsvest, svømte alt han orket mot land for å hente hjelp.

— Han måtte svømme ut igjen for å hjelpe faren som hadde problemer med å komme seg i land. Han hadde jo tross alt en mann på 80 år å ta hånd om. De befant seg da ca. 75 meter fra land, sier Holmaas.

Den flere hundre meter lange svømmeturen ble ekstra vanskelig på grunn av sterke strømmer. Heldigvis var det god temperatur i vannet. Det bidro til at forliset ikke fikk langt mer alvorlige følger.

— Det er ikke så rart at de er preget etter en så dramatisk hendelse. I ettertid er det bare å prise seg lykkelig over at dette gikk bra, sier Holmaas.

Den 80 år gamle bestefaren ble brakt til sykehus med redningshelikopter. Han skal da ha vært sterkt nedkjølt. Ved Haraldsplass sykehus fikk BT opplyst i går at det står bra til med den tilårskomne mannen. De tre andre som var med på den dramatiske ferden kom fra hendelen uten fysiske skader.