Skipper Frank Steinar Eines og resten av mannskapet på redningsskøyten «Odd Fellow II» var de første som kom til «Rocknes», da den havarerte.

— Vi var på vei sørover til Flesland til et helt ordinært oppdrag, da vi passerte «Rocknes» som også gikk sørover.

— Vi hadde akkurat passert dem i sundet, da vi fikk mayday-melding fra dem på radioen. De meldte om slagside, forteller skipper Frank Steinar Eines.

Redningsskøyten som da befant seg omtrent en nautisk mil fra havaristen, snudde umiddelbart.

— Vi snudde tvert, og var omtrent 300-400 meter fra «Rocknes» da båten begynte å trille rundt. Det gikk ikke mer enn ti minutter fra de sendte ut mayday-meldingen, sier han.

Det var et dramatisk syn redningsskøytens folk ble vitne til:

— Vi så folk som rausa ned skutesiden fra brovingen. Flere av mannskapet på «Rocknes» ble skadet under det høye fallet, forteller skipperen på redningsskøyten.

«Odd Fellow II» fikk umiddelbart kastet ut liner til dem som falt i vannet.

— Vi fikk plukket opp seks personer med en gang. De var i live, men medtatt. En hadde brukket foten, og flere av de andre hadde også skader.

— Ingen fra «Rocknes» hadde rukket å få på seg redningsvest eller annet redningsutstyr. Det hadde gått for fort, forteller skipper Eines.

To av mannskapet på «Rocknes» ble stående igjen på skutekjølen etter å ha sett andre rase i sjøen. De ble plukket opp av helikopter etter 20 minutter.

Mannskapet på «Odd Fellow II» brakte de overlevende fra «Rocknes» til lands i Hilleren, før de gjenopptok søk etter overlevende. Uten å finne noen.