Politiet satte i gang et redningsoppdrag søndag kveld, etter at to kvinner ringte inn etter å ha gått seg vill på Vidden.

— To kvinner på 64 og 69 år har gått over Vidden, og så er det blitt omslukt av mørket og vet ikke helt hvor de er, sier Erik Gjesdal, operasjonsleder i Hordaland politidistrikt.

— Vi prøver å lokalisere dem og få hentet dem ned, sier han.

De to kvinnene hadde begynt på Ulriken og skulle gå til Fløyen.

Uskadet, men kalde

Politiet ble varslet klokken 19.29, og var i telefonkontakt med de to kvinnene. En patrulje ble sendt til Tarlebøvatnet, der de brukte blålys og sirener, men uten at kvinnene så eller hørte noe.

— De er ikke skadet, men begynner å bli litt kalde, sa Gjesdal.

Politiet var i dialog med hovedredningssentralen med tanke på å trappe opp søket, og luftambulansen ble etter hvert sendt ut for å søke etter de to kvinnene.

Klokken 20.45 fant redningshelikopteret begge kvinnene i god behold.

— Luftambulansen fant de savnede etter et kort søk og fraktet dem ned til basen på Grønneviksøren. Den ene hadde blitt noe kald under oppholdet på fjellet, men ellers var de to i god form, sier operasjonsleder Ole Jakob Malmo ved Hordaland politidistrikt.

Værfast på hytte

Også i Aurland pågår det en redningsaksjon søndag kveld. Røda Kors i Aurland er i ferd med å hente ned en person som oppholder seg på en turisthytte på Kongshelleren, på grensen mellom Sogn og Fjordane og Buskerud.

Hytten ligger på omtrent 1500 meters høyde, og snør tett i området.

— Personen sitter værfast på hytten, opplyser politiet i Sogn og Fjordane.

Ifølge NRK er mannen frisk og uskadd. Han kontaktet politiet søndag ettermiddag fordi han ikke klarte å ta seg ned til Aurland på egen hånd.